Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
23/1/2003 |

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ MEDIA DESK ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 20/1/03

 

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ MEDIA DESK ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ

 

 

Ειδική έκδοση με τίτλο Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ έκανε το Media Desk Hellas του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ.

 

Πρόκειται για ένα βιβλίο 52 σελίδων, στο οποίο παρουσιάζονται τα εξής θέματα:

 

·        Τα πιλοτικά προγράμματα του Media Plus που ενισχύουν οικονομικά τους τομείς της διανομής, της κινηματογραφικής προβολής, της προώθησης, και της αξιοποίησης της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής κληρονομιάς.

 

·        Η κατάσταση της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

 

·        Κατάλογος με τα έργα που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Μικροσινεμά 2002 και συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο "έφτιαξαν" τα έργα τους.

 

·        Τα πρακτικά της ημερίδας με θέμα "Ψηφιακός κινηματογράφος και νέες προοπτικές" που διοργάνωσε το Media Desk Hellas στο πλαίσιο του περασμένου Φεστιβάλ της Δράμας.

 

 

Το κίνητρο για την έκδοση αυτή αποτέλεσε η ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDIA -που στη χώρα μας εκπροσωπείται από το Media Desk- στην ανάπτυξη των ψηφιακών τεχνολογιών στον οπτικοακουστικό τομέα και την προσαρμογή των Ευρωπαίων επαγγελματιών σε αυτές. Τα γραφεία του προγράμματος κάθε ευρωπαϊκής χώρας καλούνται να αναπτύξουν δραστηριότητες με σκοπό τη διάχυση της πληροφορίας που αφορά τις ψηφιακές τεχνολογίες.

 

"Στην Ελλάδα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μπει από πολύ νωρίς στη συζήτηση αυτή και μέσα από τις δραστηριότητες που έχουμε αναπτύξει, να θέσουμε τον προβληματισμό από όσο γίνεται περισσότερες οπτικές γωνίες", σημειώνει η διευθύντρια του Media Desk Hellas κα. Ιωάννα Χαριτάτου. Και συμπληρώνει: "Για άλλη μία φορά το σύνολο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών που το αποτελούν. Ελπίζουμε, λοιπόν, η έκδοση αυτή να δώσει στους αναγνώστες της από τη μία τις ειδικές πληροφορίες και από την άλλη να τους βοηθήσει να σχηματίσουν άποψη για την ψηφιακή κατάσταση των πραγμάτων στην ολότητά της".