Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
14/9/2007 | Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Εύβοια και την υπόλοιπη Ελλάδα, η διεξαγωγή του 1ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας μεταφέρθηκε από τις 5-9 Σεπτεμβρίου στις 10-14 Οκτωβρίου.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ διεξάγεται για πρώτη φορά φέτος στην πόλη της Χαλκίδας και φιλοδοξεί να γίνει τόπος ουσιαστικής συνάντησης των Ελλήνων δημιουργών ντοκιμαντέρ τόσο μεταξύ τους όσο και με το κοινό. Θα ενισχύσει την ανοδική πορεία των Ελλήνων ντοκιμαντεριστών, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην προβολή και την αναβάθμιση του δημιουργικού ντοκιμαντέρ. Επιπλέον, θα γίνει μοχλός προώθησης και διακίνησης των ντοκιμαντέρ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό για ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους, διαρκεί 5 μέρες και θα διεξάγεται κάθε χρόνο στην πόλη της Χαλκίδας, με τον τίτλο: Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – ΧΑΛΚΙΔΑ

Φέτος θα προβληθούν 9 ντοκιμαντέρ μεγάλου και 30 μικρού μήκους (παραγωγής 2006-2007). Ανάμεσά τους και 8 ντοκιμαντέρ που στο Φεστιβάλ Χαλκίδας θα κάνουν την πρώτη, δημόσια προβολή τους.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - ΧΑΛΚΙΔΑ 2007 οργανώνονται:

- Αφιερώματα σε Έλληνες δημιουργούς ντοκιμαντέρ:
α) «Γνωριμία με Έλληνες Ντοκιμαντερίστες»
β) «Ελλήνων Πάθη: η Μαρτυρία της Κάμερας»

- Πρόγραμμα «Μονοπλάνο ή Η Πιο Μικρή Ταινία Του Κόσμου».