Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
9/12/2007 | Shortfilm

Εξω νίκησε την αδιαφορία της χώρας του...

Αλλη μία δικαίωση μικρού μήκους ταινίας που έφυγε μηδενισμένη απο το φετινό φεστιβάλ της Δράμας. Μήπως ενοχλεί τις επιτροπές της χώρας μας το σεξ και η βία? Η μήπως μια πρόταση πέρα απο "βούτηρο" και "μέλι" δέν είναι κάτι που μας αφορά? Συχγαρητήρια Μιχάλη.

Η ταινία «Δύο φορές τώρα», σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κωσταντάτου, απέσπασε το «ifestival Award 2007» του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ είναι ένα από τα λίγα στον κόσμο που εντάσσουν στον προγραμματισμό τους, ήδη από το 2000, ένα on line διαγωνιστικό πρόγραμμα με τίτλο World Wide Web Award. Φέτος διαγωνίστηκαν 9 ταινίες μικρού μήκους και οι διακρίσεις καθορίστηκαν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τους θεατές που παρακολούθησαν τις ταινίες on line.

Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ σχολίασε για την ταινία ότι «είναι μια συναισθηματική ιστορία τρόμου βγαλμένη κατευθείαν από την καθημερινότητα, μέσα από ένα φρενετικό μοντάζ. Ο σκηνοθέτης θέτει ερωτήματα πάνω στις σχέσεις και που ακριβώς βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο μίσος και τον έρωτα».

Η ταινία, έχει ήδη συμμετάσχει στα φεστιβάλ της Δράμας, στο Filmini Film Festival της Βουλγαρίας, στο Ismir Kisa Film Festival της Τουρκίας και θα προβληθεί και στο Short Cuts Cologne Festival της Γερμανίας.