Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
24/9/2010 | Φεστβάλ Δράμας

Η ΕΡΤ χρηματοδοτεί και ανακοινώνει τις; ταινίες

 
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
digi2010-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
20-25 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου


Εκπρόσωποι της ΕΡΤ, ανακοίνωσαν το πρόγραμμα χρηματοδότησης αλλά και υποστήριξης με υλικοτεχνικά μέσα σε 12 συνολικά ταινίες μικρού μήκους για το 2011.  Η ανακοίνωση έγινε σήμερα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Για φέτος το βραβείο της ΕΡΤ για το πρόγραμμα «μικροφίλμ 2011» κοστολογείται με  240.000€ σε μετρητά και 180.000€ σε παροχές υλικού  και υπηρεσιών.   

Το βραβείο θα μοιραστεί στις παρακάτω 8 ταινίες μικρού μήκους ενώ άλλες 4 θα βραβευτούν μόνο με υλικές παροχές και υπηρεσίες.

Οι 8 ταινίες που θα βραβευτούν με το πλήρες πακέτο  ανακοινώθηκαν από την κ. Φακλή, υπεύθυνη δραματοποιημένου προγράμματος,  είναι οι εξής: «Έθνος Κράτος», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ζιώγκα, «Ηγέτης», σε σκηνοθεσία Γαβριήλ Τζάφκα, «Μνήμη», σε σκηνοθεσία Πάνου Παππά,  «Το μπουκάλι», σε σκηνοθεσία Στέργιου Πάσχου, «Νορβηγία», σε σκηνοθεσία Γιάννη Βεσλεμέ,  «Το πατάρι», σε σκηνοθεσία Μίνου Νικολακάκη, «Χαμομήλι», σε σκηνοθεσία Ντεριτάν Ζιντζίρια, «Guided by voices», σε σκηνοθεσία Νικόλα Κολοβού.

Οι 4 ταινίες που θα υποστηριχτούν από την ΕΡΤ με υλικές παροχές και υπηρεσίες είναι:  «Η αντιπαροχή», σε σκηνοθεσία Anis Ben Younes, «Αποστάσεις», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρέντη, «Απόψε κάνεις μπαμ», σε σκηνοθεσία Στάθη Πλώτα  και «Το νυφικό», σε σκηνοθεσία Μαρίας Ζαμπέλη. 

Για το Γραφείο Τύπου
Κατερίνα Πολύζου