Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
6/11/2015 | t-shOrt

29η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο


Το Ελληνικό Φόρουμ Κινηματογράφου διοργανώνει από το 1987 στο Μόναχο μια αναδρομική έκθεση των Ελλήνων σκηνοθετών στο πλαίσιο της ενδο-ευρωπαϊκής πολιτιστικής ανταλλαγής.

Από 12 έως 22 Νοεμβρίου 2015 διοργανώνεται η 29η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου του Μονάχου με διοργανωτές το Ελληνικό Φόρουμ Κινηματογράφου München eV, μέλος του Συλλόγου Film Studio Μόναχο, και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μονάχου. Η σειρά ταινιών επιχορηγείται από το Πολιτιστικό Γραφείο της Πόλης του Μονάχου.

"Ιφιγένεια" του Μιχάλη Κακογιάννη, "Ξενία" του Πάνου Κούτρα, "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη, "Το μικρό ψάρι" του Γιάννη Οικονομίδη αλλά και το 90λεπτο Work-in-Progress ντοκιμαντέρ "Ταξιδεύοντας με τον Μίκη" του Αστέρη Κούτουλα είναι μερικές από τις ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μικρού μήκους ταινίες. Και φέτος λίγο μετά το τέλος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στη Δράμα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ταινίες βραβευμένες και μη, που αντιπροσωπεύουν τη δουλειά, τη δημιουργία και τη φαντασία κυρίως νέων Ελλήνων σκηνοθετών ταξιδεύουν στην 29η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου του Μονάχου και παρουσιάζονται στις 18 Νοεμβρίου 2015 στο Gasteig. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο σκηνοθέτης Θανάσης Νεοφώτιστος που  βραβεύθηκε με τον Χρυσό Διόνυσο του 37ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας για την ταινία του "Προσευχή"

Οι ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν είναι:

* Without Milk | “Χωρίς γάλα” του Θοδωρή Βουρνά
* March 4 | “4 Μαρτίου” του Δημήτρη Νάκου
* Downhill | “Κατηφόρα” του Στέλιου Καμμίτση
* Rue du cinema του Νίκου Θεοδοσίου
* Pacino’s Way του Χάρη Παντελιδάκη
* School Prayer | Προσευχή του Θανάση Νεοφώτιστου

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα της 29ης Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου του Μονάχου.