Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
21/2/2017 | πηγή: Flix.gr

Tα νέα πρόσωπα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Πληρώθηκαν οι τρεις από τις τέσσερις διευθυντικές θέσεις του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του.

Από την εποχή που ψηφίστηκε ο Νόμος για τον Κινηματογράφο, ο αγαπημένος, χιλιοδιαβασμένος κι ακόμα ανεφάρμοστος στο σύνολό του ν.3905/10, δηλαδή το 2010, προέβλεπε τέσσερις επιπλέον διευθυντικές θέσεις στο οργανόγραμμά του, θέσεις που σε γενικές γραμμές αποσκοπούσαν στη λειτουργικότερη και επικοινωνιακότερη συνεργασία της ελληνικής με τη διεθνή παραγωγή και κινηματογραφική κοινότητα. Σήμερα ανακοινώθηκε ποια είναι τα τρία πρόσωπα, όλα νέα σε ηλικία, που αναλαμβάνουν αυτά τα πόστα.

Τη Διεύθυνση Παραγωγής και Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Βασίλης Κοσμόπουλος. Ο Κοσμόπουλος, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και στη διαδικασία επιλογής του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ., έχει κάνει ως σκηνοθέτης μία μόνο ταινία, τη μικρού μήκους «Ο Φωτογράφος των Τρικάλων». Εχει ωστόσο ασχοληθεί περισσότερο με την κινηματογραφική εκπαίδευση και το θεσμικό πλαίσιο του σινεμά. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στα πεδία των σχέσεων εκπαίδευσης - πολιτισμού (Πρόγραμμα «Μελίνα-Εκπαίδευση και Πολιτισμός», Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας) και της τεκμηρίωσης οπτικοακουστικής κληρονομιάς (Ψηφιοποίηση Ε.Κ.Κ.).

Τη Διεύθυνση Προώθησης (Hellas Film) αναλαμβάνει ο Κώστας Αϊβαλιώτης. Ζωντανή προσωπικότητα στην ενεργή κινηματογραφική κοινότητα, ο Κώστας Αϊβαλιώτης είναι Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Διευθυντής του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, ενώ για χρόνια συνεργάστηκε με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας. Ενας άνθρωπος «που αγαπάει το σινεμά σχεδόν περισσότερο και από τους ανθρώπους», μίλησε πρόσφατα στο Flix για το φετινό Ethnofest - διαβάστε τη συνέντευξή του εδώ.

Το Hellenic Film Commission αναλαμβάνει η Βένια Βέργου. Στις αρχές της καριέρας της κινηματογραφικός συντάκτης και κριτικός στο Περιοδικό Αθηνόραμα, η Βένια Βέργου συνεργάστηκε στη συνέχεια με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος ως Υπεύθυνη Προβολής, Τύπου, Επικοινωνίας & ΜΜΕ, αλλά και υπεύθυνη προγραμματισμού του ελληνικού τμήματος στο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας. Υπήρξε επανειλημμένα Κριτικός Σχολιαστής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και πρόσφατα εργαζόταν για την Documenta της Αθήνας. Είναι παραγωγός των ταινιών «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη και «The Great Eastern» των Λάκη και Αρη Ιωνά.

Την ανακοίνωση αυτή συμπεριέλαβε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου μέσα σε δελτίο Τύπου με τον τίτλο «Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Ιανουάριος 2016 - Φεβρουάριος 2017». Στο δελτίο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ, έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο εργασιών, κάνει μια περιγραφική αποτίμηση του πώς πέτυχε, κατά την κρίση του, τους στόχους που το ίδιο έβαλε για τη θητεία του, με κυριότερο, μια και αναφέρεται πολλάκις, το «νοικοκύρεμα» του χάους που, πάλι κατά την άποψή του, παρέλαβε.

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου εδώ.