Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
22/12/2017 | t-shOrt

ΒΡΑΒΕΙΑ ΙΡΙΣ 2018: ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη και απονομή των Βραβείων Ίρις 2018 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οι κύριοι παραγωγοί των ταινιών καλούνται να υποβάλλουν υποψηφιότητα, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων), έως την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018.

Οι προϋποθέσεις για την υποψηφιότητα μιας ταινίας σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΑΚ είναι οι εξής:

* Να είναι ελληνικής παραγωγής ή συμπαραγωγής
* Να διαθέτει πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας από το Ελληνικό Κέντρο  Κιν/φου (ή αριθμό πρωτοκόλλου της σχετικής αίτησης).
* Να έχει κάνει πρώτη δημόσια προβολή σε κινηματογραφική αίθουσα (εμπορική ή σε φεστιβάλ) από 01.01.2017 έως 31.12.2017.

Οδηγίες και συνοδευτικά υλικά για την αίτηση υποψηφιότητας:

* Η αίτηση υποψηφιότητας για τα Βραβεία Ίρις 2018 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, χορηγείται από τη γραμματεία και θα πρέπει να σταλεί συμπληρωμένη, ηλεκτρονικά στο info@hellenicfilmacademy.gr ή στο helfiac@gmail.com
 
* Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από Press Kit της ταινίας (σύντομη περίληψη & λίστα συντελεστών στα ελληνικά, αφίσα ή φωτογραφίες).
 
* Για την θέαση της ταινίας από τα μέλη της Ακαδημίας, θα χρειαστεί ψηφιακό αρχείο σε ποιότητα HD, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΑΚ, στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη με δικαίωμα ψήφου.
 
* Οι παραγωγοί των μεγάλου μήκους ταινιών (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων), θα χρειαστεί να προσκομίσουν 20 dvd της ταινίας, για όσα μέλη της Ακαδημίας δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.
 
* Για τις μικρού μήκους ταινίες (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων), αρκεί το ψηφιακό αρχείο.
 
* Trailer της ταινίας ή downloadable link, σε ποιότητα HD.
 
Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν το συντομότερο μαζί μας, ώστε να λάβουν τις φόρμες υποψηφιότητας και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και τις τεχνικές προδιαγραφές των ψηφιακών αρχείων.

Πληροφορίες:
Μέη Καραμανίδη

Email: