Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
28/9/2004 | 27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Γραφείο Τύπου Κατερίνα Πολύζου

Ο βουλευτής του Νομού Σταύρος Δαϊλάκης

 

«Κατ’ αρχάς καλωσορίζω ένα φίλο. Έναν άνθρωπο που όταν μιλά ξέρει τι λέει και έχει μια φοβερή παρουσία στη Βουλή. Είναι ένας άνθρωπος που εκπέμπει πολιτισμό, πού είναι ίσως η καλύτερη επιλογή του Πρωθυπουργού μας. Ένας συνεπής πολιτικός, με συνέπεια στις δεσμεύσεις του.  Το Φεστιβάλ με θέμα ταινίες μικρού μήκους.  έχει κάνει μια μεγάλη διαδρομή. Και σε αυτή τη διαδρομή ξέρουμε ποιοι είναι φίλοι μας και ποιοι είναι εχθροί μας. Εδώ, άνθρωποι που δεν ξέρουν από κινηματογράφο, τον αγαπούν γιατί είναι δικό μας. Είναι ένα παράξενο γεγονός, αλλά το Φεστιβάλ είναι ένα από τα παιδιά μας, είναι ένα από τα στοιχεία της Δράμας όπου ο πολιτισμός έχει υψηλή προτεραιότητα. Κάθε πόλη έχει τη δική της Ακρόπολη. Εμείς λοιπόν εδώ, έχουμε τον πολιτισμό μας. Η κορωνίδα είναι το Φεστιβάλ.

Τα αιτήματα…

Στη Δράμα υπάρχουν μνημεία τέχνης από χρυσές εποχές αυτού του Νομού (ετοιμόρροπα νεοκλασικά κτίρια): Θα πρέπει λοιπόν το υπουργείο να εγκρίνει ένα πρόγραμμα και τα απαραίτητα κονδύλια για την αναστύλωση και τη διάσωσή τους.

Από την άλλη στην πόλη και στο νομό υπάρχουν κάποια λατομεία που μπορούν πολιτιστικά να αξιοποιηθούν. Γνωρίζω ότι η ευαισθησία η δική σας είναι τέτοια που θα ενισχύσετε αμέσως την θετική αξιοποίησή τους μέσα από τα μονοπάτια του πολιτισμού».

 

Μαργαρίτης  Τζίμας, Βουλευτής Δράμας, πρ. Δήμαρχος

 

Καλωσορίζω κι εγώ τον φίλο υπουργό Πέτρο Τατούλη και είμαι βέβαιος πως το Υπουργείο Πολιτισμού θα σημάνει στη χώρα μας και στη Δράμα την πολιτιστική άνοιξη. Γιατί ο τόπος μας έχει ανάγκη από μια πολιτιστική άνοιξη, η οποία θα ζωντανέψει όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας και θα ενεργοποιήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους του πολιτισμού και της Τέχνης, οι οποίοι τόσα χρόνια παρέμεναν στο περιθώριο. Στη Δράμα υπηρετούμε τον πολιτισμό με θρησκευτική ευλάβεια, υπηρετούμε δεκαετίες το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, όχι μόνο γιατί είναι το παράθυρο επικοινωνίας των νέων σκηνοθετών με τον ευρύτερο κόσμο, αλλά γιατί εδώ στη Δράμα μέσω του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους προετοιμάζεται το αυριανό κοινό του κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ της Δράμας δεν συγκινεί μόνο τη νεολαία, αλλά και κάθε άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας. Και με το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε όλα αυτά τα χρόνια «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει», αυτή η ταινία μικρού μήκους βρίσκεται σε όλες τις αίθουσες της χώρας και στο πιο απομακρυσμένο σωματείο.

Τα αιτήματα…

  • Ο Δήμαρχος σας καλωσόρισε στην πόλη των νερών. Εγώ σας καλωσορίζω στην πόλη των αιτημάτων. Είμαστε η πόλη των παραρτημάτων κ. υπουργέ. Αυτό που ζητούμε σε εσάς, γιατί είστε ένας άνθρωπος με ευρύτητα σκέψεως και ταχύτατων αποφάσεων είναι να μετατρέψετε αυτή την πόλη των παραρτημάτων σε μία πόλη που θα διαθέτει αυτόνομες υπηρεσίες. Δεν μπορεί ο Νομός και η πόλη της Δράμας να είναι παράρτημα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Καβάλας. Έχει ΤΕΙ – Παράρτημα Καβάλας, το Αρχαιολογικό Μουσείο παράρτημα κι αυτό της Καβάλας, το ΙΚΑ παράρτημα της Καβάλας, ο ΟΑΕΔ, οι Εφορίες το ίδιο. Δεν έχουμε καμιά κεντρική υπηρεσία. Ξεκινάει λοιπόν το πρώτο αίτημα που ανέφερε προηγουμένως και ο Δήμαρχος, να ιδρυθεί στη Δράμα, αυτόνομη αρχαιολογική υπηρεσία. Διαθέτει ένα άριστα οργανωμένο και εμπλουτισμένο με σημαντικές αρχαιότητες Αρχαιολογικό Μουσείο και νομίζω ότι θα εξετάσετε θετικά το ζήτημα.
  • Το δεύτερο αίτημα που θα ήθελα να ενώσω κι εγώ τη φωνή μου είναι η αξιοποίηση της Καπναποθήκης. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν τα 75 – 80 εκατομμύρια της επιχορήγησης του ΥΠ.ΠΟ. γίνουν αύριο 100 ή 120, όσο η άμεση ένταξη αυτού του έργου στις ουρές του Γ’ ΚΠΣ, προκειμένου να κατασκευαστούν εκεί μέσα δύο μεγάλες αίθουσες κινηματογράφου και θεάτρου, διότι θεωρούμε ότι αυτή η Καπναποθήκη μπορεί με την ολοκλήρωσή της να αποτελέσει τον πυλώνα που θα εκπέμπει πολιτισμό, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, δεδομένου ότι από του χρόνου η Δράμα θα είναι και πύλη εισόδου στα Βαλκάνια μέσω της διανοίξεως του  τελωνείου Εξοχής. Με αυτή την ευρύτητα, φιλοδοξούμε η Δράμα να γίνει μια βασική πύλη κι ένας πυλώνας που θα εκπέμπει πολιτισμό σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Δεν μιλάμε για πολιτιστική διείσδυση στο χώρο των Βαλκανίων, αλλά μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασίας νομίζω πως μπορούμε με βασικά έργα υποδομής να αναβαθμίσουμε τη Δράμα. Η Δράμα αποτελείται από κατοίκους οι οποίοι πραγματικά φλέγονται για τον πολιτισμό. Υπάρχει το Δημοτικό Ωδείο, ο αναπαλαιωμένος κινηματογράφος –ένα κτίριο του 1908. Χρειαζόμαστε την γενναία παρέμβασή σας –που πιστεύω ότι θα την έχουμε- για την αναπαλαίωση της καπναποθήκης της οδού Περδίκα. Είμαι βέβαιος ότι με την προσωπικότητα που διαθέτετε αλλά και τον πνευματικό χαρακτήρα που διαθέτετε, θα μπορέσετε να δρομολογήσετε λύσεις σε οξυμένα προβλήματα πολιτισμού και τέχνης για ολόκληρο το Νομό της Δράμας».

 

 

 

Γιάννης Παπαδόπουλος, Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο

 

«Σας καλωσορίζουμε εσάς και τους συνεργάτες σας στην όμορφη πόλη της Δράμας. Βέβαια δεν χρειάζεται να αναφερθώ στα προβλήματα. Είμαι σίγουρος ότι θα δείτε τα δίκαια αιτήματά μας με κατανόηση και ότι φεύγοντας από εδώ θα πάρουμε κάποιες θετικές υποσχέσεις. Θα ήθελα να σταθώ λίγο περισσότερο στο Φεστιβάλ, επειδή είμαι και μέλος του Δ.Σ  του. Είναι ένας θεσμός που η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αλλά και οι κάτοικοι όλοι της πόλης και του Νομού, ας μου επιτραπεί η έκφραση- «έφτυσαν αίμα» για να καθιερωθεί. Αυτόν τον θεσμό δεν θα θέλαμε σε καμιά περίπτωση να τον χάσουμε. Ο Δήμος καταβάλλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες προσπάθειες, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει αυτός ο θεσμός, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει και εσείς από την πλευρά σας να βοηθήσετε όσο γίνεται περισσότερο, γιατί υπάρχει φόβος να φτάσουμε  σε ένα εξευτελιστικό σημείο να χρωστάμε σε όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα είναι κυρίως οικονομικό, αλλά όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος, ο Δήμος ανταποκρίνεται εξ ολοκλήρου σε όλα αυτά τα οποία τουλάχιστον έχει υποσχεθεί απέναντι στο θεσμό. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά σας, γιατί γνωρίζουμε όλοι την ευαισθησία και τις ικανότητές σας και είμαι βέβαιος ότι φεύγοντας από τη Δράμα θα υποσχεθείτε στη λήξη του Φεστιβάλ, ότι θα είστε αρωγός σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλοι».

 

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης στο Δημαρχείο Δράμας

 

«Σας ευχαριστώ όλους για τα εξαιρετικά λόγια που είπατε για μένα. Θα ήθελα εξαρχής να τονίσω ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι συλλογική, η οποία δεν μπορεί ποτέ να χρεωθεί σε πρόσωπα. Σίγουρα σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλουμε όλοι μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και στα μηνύματα των τελευταίων εκλογών στην πατρίδα μας. Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστώ κι εσάς ιδιαιτέρως, όπως και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, για τις εξαιρετικές κουβέντες που είπατε. Θα ήθελα εξαρχής να σημειώσω ορισμένα πράγματα:

 

-         Πρώτα και κύρια θα ήθελα να πω ότι η προσπάθεια που έχουμε αναλάβει σήμερα στο ΥΠΠΟ, είναι μια προσπάθεια η οποία δεν στέκεται στα κομματικά κριτήρια, είναι μια προσπάθεια που υπερβαίνει τη μέχρι σήμερα δομημένη λογική. Είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται σε όλους του θεσμοθετημένους φορείς, έτσι όπως πρέπει να γίνεται σε μια σύγχρονη κοινωνία, είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται στην καλή συνεργασία των πολιτικών κομμάτων, είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται σε όλους του Έλληνες πολίτες. Μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί ο πολιτισμός να γίνει το κυρίαρχο στοιχείο στις πολιτικές αναζητήσεις στη χώρα. Έτσι μόνο θα μπορέσει ο πολιτισμός ν’ αποτελέσει το ισχυρό όπλο της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, για ν’ αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία και καλύτερη αποτελεσματικότητα το νέο στοίχημα, τις νέες υποχρεώσεις μας. Γι αυτό εξαρχής θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω όλους ότι το ΥΠΠΟ για πρώτη φορά στην δική του πορεία δεν λειτουργεί με κομματικά κριτήρια. Δεν είναι άξονας της πολιτικής μας οι κομματικές επιλογές και διακρίσεις. Αυτά τα αφήσαμε πίσω, γιατί αντιληφθήκαμε το μήνυμα των εκλογών. Κυρίαρχο στοιχείο των επιλογών μας είναι να στηριχθούμε στο σύνολο των στελεχών του ΥΠ.ΠΟ. –τόσο σε επίπεδο κεντρικών όσο και περιφερειακών υπηρεσιών- με κύριο κριτήριο την εργατικότητα, την αποδοτικότητα και όλα εκείνα τα στοιχεία που ενισχύουν την αξιοκρατική λειτουργία μας. Αυτός ήταν ο στόχος μας, αυτή ήταν η πολιτική μας, γι αυτό και  στο ΥΠΠΟ δεν υπάρχουν παρεμβάσεις των κομματικών / συνδικαλιστικών φορέων. Αντίθετα, στο ΥΠ.ΠΟ. υπάρχει σήμερα ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κοινής προσπάθειας, προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο.

Και εσάς σας διακρίνει το ίδιο πνεύμα: Θα πρέπει κάποτε σε αυτό τον τόπο να μάθουμε ότι το μέλλον περνάει μέσα από τη συνεργασία όλων των πολιτών, όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των κομμάτων. Υπάρχουν σημεία εξαιρετικής πολιτικής αναφοράς, έτσι ώστε και να είναι ευδιάκριτες οι πολιτικές των κομμάτων. Σε αυτή την εποχή θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Εξαιρετικό παράδειγμα, η διεξαγωγή των Ο.Α.: Όταν όλοι συνεργαζόμαστε, τότε μπορούμε να πετύχουμε λαμπρά αποτελέσματα, τότε πρέπει πραγματικά ν’ ανεβάσουμε τον πήχη σε υψηλότερα επίπεδα. Επειδή αναφερόμαστε σε ανθρώπους και θεσμούς που κατά τη γνώμη μου είναι το θεμέλιο  της δημοκρατίας σε μια χώρα, θα ήθελα να σας πω ότι οφείλουμε σε αυτή την προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας εποχής, αυτή τη συνεργασία να την επιβάλλουμε ως απόρροια της ποιοτικής εξέλιξης της δημοκρατίας. Δεν αρκεί να συζητάμε μεταξύ μας. Θα πρέπει και να συμφωνούμε και να συνεννοούμαστε. Θα πρέπει να υπάρχει ανοχή στη διαφορετική άποψη, γιατί ο πολιτισμός της ανοχής είναι η καινούργια πρόκληση της εποχής μας και σε αυτή θα πρέπει να ανταποκριθούμε.

Βρίσκομαι στο Νομό και στην πόλη της Δράμας, με την ευκαιρία της  λήξης ενός κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος για την περιοχή, αλλά και για όλη τη χώρα μας, όπως πλέον έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού το Φεστιβάλ της Δράμας. Εδώ που δοκιμάστηκε με την πρωτοβουλία της Τ.Α. και των τοπικών παραγόντων μια προσπάθεια αποκέντρωσης των πολιτικών δράσεων και η οποία στο 27ο έτος –σαφέστατα κατά τη γνώμη μου-  δίνει τις προϋποθέσεις για να χαρακτηρίζεται επιτυχής ο θεσμός και το μοντέλο.

Βρίσκομαι εδώ για να τονίσω την εμπιστοσύνη που έχω για την πορεία αυτού του θεσμού. Κι αυτή η εμπιστοσύνη σε αυτό το Φεστιβάλ των μικρομηκάδων, δεν είναι μόνον από την παρουσία τη δική μου, αλλά είναι και από την παρουσία εξαιρετικών προσωπικοτήτων που λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο αυτό. Το υποστηρίζω, υποστηρίζουμε το Φεστιβάλ της Δράμας. Και  θέλουμε με τη βοήθεια όλων εσάς, με τη βοήθεια των τοπικών παραγόντων, με τη βοήθεια όλων αυτών που τόσα χρόνια υπερασπίστηκαν αυτό το Φεστιβάλ,   να βρούμε ακριβώς αυτές τις απαραίτητες πολιτικές που χρειάζεται για να κάνει το επόμενο βήμα του. Εμείς είμαστε εδώ όχι με απλές εξαγγελίες.

 

Για την αναστύλωση της Καπναποθήκης στην οδό Περδίκα

 

«Ότι, από την πρώτη στιγμή σας είπα, έγινε πραγματικότητα. Ακριβώς μέσα στο χρονοδιάγραμμα που τοποθέτησα τη συμφωνία. Δεσμεύθηκα ότι τα χρήματα θα δοθούν εφάπαξ γιατί κατάλαβα το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα –κακή διαχείριση- που είχε δημιουργηθεί από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού και αυτό έγινε πραγματικότητα. Σας είπα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει προχωρήσει η επίλυση για το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί το Φεστιβάλ, που απασχολεί όλη την πολιτική ζωή του τόπου τόσο της πόλης όσο και του Νομού με το θέμα της Καπναποθήκης. Μπορώ λοιπόν να σας ανακοινώσω ότι:

·         Στις 15 Οκτωβρίου θα έχουμε την πρώτη δημοσίευση στον ντόπιο και ξένο τύπο για την υποβολή όλων των δικαιολογητικών που χρειάζονται για να προχωρήσει η διαδικασία της μελέτης του έργου.

·          Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων προσφορών με βάση τις ισχύουσες προθεσμίες

·         Μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου του 2004 θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής του Διαγωνισμού Προεπιλογής

·         Στις 30 Δεκεμβρίου θα υπάρχει η έκδοση της τελικής απόφασης αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

·         Από 01/01/05  – 30/04 του ίδιου έτους, θα είναι η περίοδος της εκπόνησης της προμελέτης

·         Στις 30 Απριλίου 2005,  θα μπούμε στο διαγωνισμό της β’ φάσης επιλογής της προμελέτης

·         Στις 30 Ιουνίου 2005 θα έχει γίνει η ολοκλήρωση της ανάθεσης της μελέτης

·         Και στο τέλος του 2005 ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη (αρχιτεκτονικά, στατικά, ηλεκτρομηχανολογικά κλπ.), με τεύχη δημοπράτησης του έργου.

 

Δηλαδή μέσα στο 2005 θα έχουμε φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο ωριμότητας το ίδιο το έργο, ώστε πράγματι αυτός ο χώρος να αποτελεί τον πυρήνα του Φεστιβάλ. Θα ήθελα να σας πω ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα. Η διαδικασία της μελέτης είναι εγγεγραμμένη στη ΣΑΜ014 του ΥΠ.ΠΟ.  Όλη αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε με δική μου υπουργική απόφαση στις 26 Αυγούστου. Από εκεί και πέρα θα δούμε και θα ψάξουμε να βρούμε τρόπους χρηματοδότησης του έργου, ενός έργου υψηλών προδιαγραφών, ενός έργου με υψηλές οικονομικές απαιτήσεις.

 

Για το θέμα της αυτονόμησης των Εφοριών Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

 

Σε ότι αφορά την αυτονόμηση και λειτουργία στη Δράμα Εφοριών Βυζαντινών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ήδη με τους συνεργάτες μου και με τον Γ. Δ/ντή κ. Κολώνα αλλά και με τα υπόλοιπα στελέχη μας, επεξεργαζόμαστε την πρότασή σας. Κάτω από την ισχυρή πίεση των δύο βουλευτών, του Νομάρχη και του Δημάρχου Δράμας,  αλλά και των υπολοίπων παραγόντων του Νομού, θα είμαστε σε θέση να αυτονομήσουμε τις υπηρεσίες προς όφελος της πόλης σας και του νομού σας.

Είναι κοινή διαπίστωση –τόσο των στελεχών του υπουργείου όσο και των περιφερειακών στελεχών-  ότι ο τρόπος που τόσα χρόνια αντιμετωπίστηκε η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Δεν κάνω κανένα άλλο σχόλιο σε αυτό το θέμα.

 

Και με τον Μακεδονικό τάφο και με το  Αρκαδικό της Δράμας και με τα υπόλοιπα προβλήματα του Νομού, οι υπηρεσιακοί μας παράγοντες και εμείς όλοι θα δούμε πώς μπορούμε να ιεραρχήσουμε τις δράσεις μας και να υπάρξουν απτές αποδείξεις της πολιτικής μας.

 

Το οικονομικό χρέος του Φεστιβάλ

 

Έρχομαι τώρα στο τρίτο θέμα, το οποίο αντιλαμβάνομαι ότι είναι μια αγωνία και ότι αποτελεί  ένα «βαρίδι» στην εξέλιξη του θεσμού: Το χρέος, το άνοιγμα και η οφειλή είναι πάρα πολύ μεγάλη και το αναγνωρίζουμε. Όπως όμως καλά γνωρίζετε και τα οικονομικά του ΥΠΠΟ δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι στους αμέσως επόμενους μήνες, κάτω από τη δική μας χρηστή διαχείριση, πιθανόν να δημιουργηθούν κάποιες τέτοιες προϋποθέσεις. Εμείς είμαστε στη διάθεσή σας, μέσα σε ένα πνε΄θμα αυστηρής ειλικρίνειας, να προσεγγίζουμε τα προβλήματα και να τα συζητάμε. Εάν υπάρξει αυτή η δυνατότητα σίγουρα θα βοηθήσουμε.

 

Ο επίλογος

 

Θα ήθελα να κλείσω με δύο παρατηρήσεις:

Δεν ήρθα εδώ για καμία εξαγγελία. Δεν ήρθα εδώ ούτε να εξαγγείλω την πολιτική μας για τον χώρο του κινηματογράφου, κάτι που θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ούτε να εξαγγείλω κάποιες πολιτικές οι οποίες ουσιαστικά ποτέ δεν υλοποιούνται.

Η βασική κεντρική φιλοσοφία η δική μας αλλά και των συνεργατών μου στο ΥΠ.ΠΟ. είναι ότι  ότι λέμε θα γίνεται και αυτό νομίζω ότι αποτελεί τον καλύτερο παράγοντα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, στοιχείο απαραίτητο για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όλοι μας. Κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον πρώτιστο στόχο της κυβέρνησης αυτής που είναι η ουσιαστική αποκέντρωση και η ενδυνάμωση της Περιφέρειας. Αυτή είναι η πρώτιστη πολιτική μας, αυτή την πολιτική θα την κάνουμε πράξη για το καλό της χώρας μας, για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας. Γι άλλη μια φορά θερμά σας ευχαριστώ και πιστεύω ότι μέσα στο χρονικό διάστημα που θα συμπορευτούμε, θα αποδείξουμε ότι μπορούμε πλέον να συνεργαζόμαστε κάτω από ειλικρινείς όρους και πάντοτε αποκαθιστώντας την απαραίτητη αξιοπιστία για το πολιτικό μας σύστημα»

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: Κατερίνα Πολύζου

6974020811

Τηλέφωνα: 25210 25650

25210 25670

Φαξ: 25210 25869

Email:kinfest1@dra.forthnet.gr