Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
6/6/2019 | t-shOrt

Κινηματογραφικό Εργαστήριο του Βασ. Λουλέ στο Φεστιβάλ Βωβούσας (13-20 Ιουλίου)

Tο Κινηματογραφικό Εργαστήριο του Βασίλη Λουλέ «Φτιάχνοντας Ντοκιμαντέρ με προφορικές ιστορίες» θα γίνει και πάλι φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βωβούσας!

Σάββατο 13 – Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Οκτώ μέρες στη Βωβούσα, στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, με προβολές ταινιών, βιωματικές ασκήσεις αλλά, κυρίως, με τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ από τους συμμετέχοντες στο Εργαστήριο. Μια ταινία που θα βασίζεται κυρίως σε προφορικές ιστορίες.

Οκτώ μέρες με κέφι, ζεστή παρέα και ομαδικό πνεύμα.

Επιμόρφωση και διακοπές μαζί, σε έναν πανέμορφο τόπο, απολαμβάνοντας και τις πολλές, παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Για ένα ακόμα καλοκαίρι παίρνουμε τα βουνά! 

ΟΛΕΣ οι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ εδώ: https://vovousafestival.gr/ftiachnontas-ntokimanter-me-anthropines-istories/

Εναλλακτικά, μπορείτε να δείτε την ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ καθώς και την ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 Ιουνίου 2019

Η εμπειρία του Εργαστηρίου από τα τρία προηγούμενα καλοκαίρια, με τη δημιουργία των ταινιών «Δελτίον ταυτότητος» (2016), «Σαν του Μάη τα κεράσια» (2017) και «Το γεφύρι» (2018) δείχνει πόσο σημαντική δουλειά μπορεί να γίνει μέσα σε τόσο λίγες ημέρες!

Στο παραπάνω link μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τις ταινίες αυτές καθώς επίσης και φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των τριών περασμένων ετών. 

Το Εργαστήριο ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ σε εκπαιδευτικούς, σε απόφοιτους ή σπουδαστές Κοινωνικών/Ανθρωπιστικών Επιστημών (ιστορικούς, κοινωνικούς ανθρωπολόγους, εθνογράφους, ψυχολόγους, κλπ), σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κινηματογράφου και του θεάτρου (σκηνοθέτες, ηθοποιούς, τεχνικούς), σε όσους ασχολούνται με την προφορική ιστορία, σε παραμυθάδες και αφηγητές, σε σινεφίλ και σε όσους θέλουν να έχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία δημιουργίας ενός ανθρωπολογικού/εθνογραφικού ή ιστορικού ντοκιμαντέρ.

Δεν απαιτείται προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στον χώρο του κινηματογράφου. Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη για το σινεμά, την έρευνα και την προφορική αφήγηση αλλά και όρεξη, υπομονή και περιέργεια.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Το εργαστήριο αυτό ενδιαφέρει όχι μόνο καινούργιους σπουδαστές αλλά και όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει προηγούμενα εργαστήρια του Βασίλη Λουλέ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή σε άλλες πόλεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 Ιουνίου 2019