Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
21/12/2022 | shortflim.gr

Νοέμβριος με ελληνικές συμμετοχές στο Cannes World Film Festival - Remember the Future

Το Cannes World Film Festival - Remember the Future διοργανώνεται για 2η χρονιά και η κριτική επιτροπή του αποτελούμενη από 7 μέλη από τον κινηματογράφο, τη μουσική βιομηχανία και άλλους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς τομείς, που δεν έχουν καμία σχέση με τις διαγωνιζόμενες ταινίες, θα βραβεύσει σε κάθε κατηγορία τις καλύτερες ταινίες μεγάλου μήκους και μικρού μήκους, indie, ντοκιμαντέρ, πειραματικά, κινούμενα σχέδια, μουσικά βίντεο, σεναριογράφους, συνθέτες, τραγουδιστές και συγκροτήματα, διαφημιστικά, σειρές Web/TV κ.ά.

Οι ταινίες που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή παρουσιάζονται στο κοινό κατά τη διάρκεια μηνιαίων προβολών στο «Cineum Cannes» και το κοινό ψηφίζει για τις αγαπημένες του ταινίες, που αντιπροσωπεύουν καλύτερα το μελλοντικό κύμα του κινηματογράφου. Αυτές οι ψήφοι μετρώνται μία φορά το χρόνο και ένα "Best of Future – Audience Award" θα απονεμηθεί στον νικητή της χρονιάς στην ετήσια εκδήλωση του φεστιβάλ που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2023 στο «White House», μια πολυτελή βίλα που βρίσκεται στις Κάννες, την παγκόσμια πρωτεύουσα του κινηματογράφου.

Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθούν προβολές "Best of Future" μερικών από τους ετήσιους Μεγάλους Νικητές στο "Cineum Cannes".

Όλοι οι Μηνιαίοι Νικητές συμμετέχουν αυτόματα στον ετήσιο διαγωνισμό για την ευκαιρία να λάβουν το διάσημο μεταλλικό αγαλματίδιο "Luciole d'Or" και την ευκαιρία να προβληθεί η ταινία τους στις Κάννες, την παγκόσμια πρωτεύουσα του κόσμου.

Στις προβολές για τον Νοέμβριο 2022 ανάμεσα σε συμμετοχές από όλο τον κόσμο υπάρχουν και τρεις ελληνικές:
 
  • Dreamer's Playground του Λάζαρου Λαζαρίδη, μικρού μήκους
  • In this world of others του Παύλου Μαυρικίδη, μικρού μήκους &
  • Mazda CX-60 The power of Authenticity του Θεόδωρου Τζάρτου, διαφημιστικό σποτ

Καλή επιτυχία και στους τρεις!