Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
26/9/2006 | Φεστιβάλ Δράμας

BIGBANG… από τον Κυριάκο Χατζημιχαϊλίδη

29ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Δράμα 17- 23 Σεπτεμβρίου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

BIGBANG… από τον Κυριάκο Χατζημιχαϊλίδη

«Ο 24ωρος κινηματογραφος σου…»

Το big bang γεννιέται –μέσα από την κοπιαστική και μάλλον μοναχική προσπάθεια του Κυριάκου Χατζημιχαϊλίδη και της t-short, τέσσερα χρόνια πριν. Όπως κάθε δυναμικό σχέδιο, έτσι και το big bang βρήκε στον δρόμο του δυσκολίες και αντιξοότητες πολλές και μεγάλες. Το μεράκι όμως και το πάθος για την δουλειά ήταν αιτία υπομονής και επιμονής για το φιλόδοξο σχέδιο. Έτσι δημιουργήθηκε μια δικτυακή ολοζώντανη πλατφόρμα θέασης ταινιών μικρού μήκους, σε πρώτη μάλιστα προβολή!

Στην ιστοσελίδα του Κυριάκου Χατζημιχαϊλίδη –www.bigbang.gr- ο σκηνοθέτης καταθέτει τη δουλειά του, ενώ παράλληλα, η ανοικτή πρόσβαση σε θεατές και δημιουργούς, επιτρέπει ένα δυναμικό διάλογο.

Το big bang Online Short Film Festival είναι Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών Μικρού Μήκους που διεξάγεται στο διαδίκτυο. Είναι το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου στην Ελλάδα και η πρώτη παρουσία του στο internet έγινε τον Ιανουάριο του 2004. Λειτουργεί σε συνδυασμό με τον συμμετέχοντα σκηνοθέτη - παραγωγό ο οποίος μπορεί να υποβάλει την συμμετοχή του και τον θεατή ο οποίος μπορεί να δει ταινίες, να τις ψηφίσει και να τις σχολιάσει.

Το Φεστιβάλ, παρουσιάζει το BigBang… και μεταφέρει την πραγματικότητα της ψηφιακής σινεθέασης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, με δύο θεματικές παρεμβάσεις:

Μεσημεράκι Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου στο αίθριο των γραφείων του Φεστιβάλ, ο Κυριάκος Χατζημιχαϊλίδης θα μας ξεναγήσει στην πολύ-επίπεδη και πρωτοποριακή δουλειά του. Το ίδιο βράδυ, στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας, κινηματογραφιστές και κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις μικρού μήκους ταινίες που προβλήθηκαν στο πλαίσιο του big bang Online Short Film Festival, σε μια τρίωρη μεταμεσονύκτια προβολή.