Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
26/9/2006 | Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Η Μεγάλη Έκρηξη των Μικρομηκάδων

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μεγάλη Έκρηξη των Μικρομηκάδων

Νέα δεδομένα στο «οπλοστάσιο» των ταινιών μικρού μήκους

 

Μια μεγάλη έκρηξη προ δεκατριών δισεκατομμυρίων ετών, η λεγόμενη «Big Bang», αποτελεί την αφετηρία της δημιουργίας του Σύμπαντος σύμφωνα με τους αστροφυσικούς. Αντιστοίχως, μια μεγάλη έκρηξη στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική τοποθεσία www.bigbang.gr, αποτελεί την αφετηρία δημιουργίας ενός σινε-ιντερνετικού κόσμου, αφιερωμένου στις ταινίες μικρού μήκους.

Το www.bigbang.gr, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αίθριο του 29ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, από τον εμπνευστή και δημιουργό του, τον σκηνοθέτη Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη.

Προλογίζοντας η δημοσιογράφος Κατερίνα Πολύζου, τόνισε πως πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια προώθησης των ταινιών Μικρού Μήκους, που χρησιμοποιεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του διαδικτύου και στοχεύει σ’ ένα νεανικό κοινό που «σερφάρει» και αγαπά τον κινηματογράφο. Έτσι, σπάει το κατεστημένο του σχεδόν απόλυτου αποκλεισμού των κινηματογραφιστών, από τα μαζικά μέσα θέασης και δίνεται μια νέα ευκαιρία στη νεανική κινηματογραφία να απασχολήσει και να κατακτήσει το κοινό της.

«Πρόκειται για μια online αίθουσα προβολής ταινιών, όπου ο καθένας μπορεί να μπει άνευ κόστους, επί 24ωρου βάσεως και 365 ημέρες το χρόνο, να παρακολουθήσει ταινίες, να τις βαθμολογήσει αν θέλει και να συζητήσει έπειτα το περιεχόμενο τους με άλλους χρήστες του site», εξήγησε ο κ. Χατζημιχαηλίδης.

Πως ξεκίνησε το «σινέ Βig-Βang»; Αρχικά ο εμπνευστής του, που παραμένει αδιαπραγμάτευτος σύμμαχος του «μικρού» τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ίδρυσε την εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής t-short το 2001. Μια από τις πρώτες δράσεις που πραγματοποίησε στο διαδίκτυο, ήταν η δημιουργία online βάσης δεδομένων με όλες τις ελληνικές Ταινίες Μικρού Μήκους από το 1932 μέχρι σήμερα. Έτσι, σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την Ταινιοθήκη Μικρού Μήκους Ελλάδας.

Επίσης, ξεκίνησε την έκδοση newsletter για σινεφίλ, που έφθασε να αριθμεί 8.000 μέλη.

Έπειτα, θέλοντας να κάνει κάτι πραγματικά καινοτόμο, δημιούργησε την online αίθουσα προβολής του Βig-Βang, την οποία επισκέφθηκαν μόνο στο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας της περισσότεροι από 2.500 θεατές.

Στο Βig-Βang προβάλλονται ταινίες που υποβάλλουν οι δημιουργοί τους, ενώ παράλληλα διεξάγεται και ηλεκτρονικό φεστιβάλ με τέσσερα βραβεία. Η διαδικασία υποβολής ταινιών είναι ανοικτή σε όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οσονούπω, στο site θα ενταχθεί και το Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου, ενώ κάθε Πέμπτη θα καθιερωθεί η «ταινία της εβδομάδας». Τέλος, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποφάσισε να ενισχύσει την πρωτότυπη και εξόχως ωφέλιμη για το νέο ελληνικό κινηματογράφο δουλειά του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη.