Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
25/10/2006 | "μικρό"

Προβολές μικρού μήκους ταινιών.

Το «μικρό», Σωματείο για τη διάδοση της ταινίας μικρού μήκους, ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Μικρόκοσμος Prince και το Φιλίπ, διανομή ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. Θα προβάλλονται ταινίες συνολικής διάρκειας μιάμισης ώρας, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη θεματική και με ενιαίο εισιτήριο. Ο κύκλος αυτός των προβολών ξεκίνησε  το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν καλές ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες μέχρι τώρα δεν προβάλλονταν στις κινηματογραφικές αίθουσες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν το κοινό τους. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες δημιουργοί ξεκίνησαν από την ταινία μικρού μήκους πριν να κάνουν την πρώτη τους μεγάλου μήκους. Θα αναφέρουμε, εν είδη παραδείγματος, τους Αγγελόπουλο, Βούλγαρη, Κανελλόπουλο από την παλιότερη γενιά, Παπαστάθη, Ξανθόπουλο, από την επόμενη γενιά, και Χούρσογλου, Γκορίτσα, Γραμματικό, Γιάνναρη, Τσίτο, Μπακόλα, από τη νεότερη γενιά. Η ταινία μικρού μήκους είναι το πεδίο όπου ο δημιουργός δοκιμάζει τα αφηγηματικά του μέσα, τη φόρμα και τον τρόπο σκηνοθεσίας του.
Πολλές φορές έχουμε δει στις ταινίες μικρού μήκους μικρά αριστουργήματα, φρέσκο και νεανικό τρόπο αφήγησης, ένα δροσερό αεράκι που πολύ συχνά έχει ανανεώσει την εθνική μας κινηματογραφία. Η διανομή των ταινιών θα γίνεται κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής περιόδου, με απώτερο σκοπό να γίνει η ταινία μικρού μήκους γνωστή στο ελληνικό κοινό και να προβληθεί το σημαντικό έργο των Ελλήνων δημιουργών από τότε που πρωτοπαρουσιάζεται η ταινία μικρού μήκους στην Ελλάδα.

Οι προβολές ξεκίνησαν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στις 12.10 μετά τα μεσάνυχτα, στο Μικρόκοσμο Prince, Λ. Συγγρού 106, Φιξ (Μετρό Συγγρού-Φιξ), και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 10.00 μ.μ., στο Φιλίπ, Θάσου 11, πλ. Αμερικής,  ο οποίος έχει ριζικά ανακαινιστεί, λειτουργεί βιβλιοπωλείο, μικρός εκθεσιακός χώρος και ο ήχος
είναι dolby digital. Η συνολική διάρκεια των ταινιών είναι μιάμιση ώρα, αφήνοντας έτσι χρόνο είτε για συζήτηση με τους σκηνοθέτες είτε για τη διοργάνωση κάποιου παράλληλου καλλιτεχνικού γεγονότος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιάννης Φραγκούλης (6974-123481, 210-9012987)