Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
2/9/2007 | Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ

Υποβολή αιτήσεων ΕΝΤΡΟΠΙΑ

Το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ απευθύνει το τελικό κάλεσμα προς τους καλλιτέχνες και τις ομάδες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στα διάφορα τμήματα του φετινού Φεστιβάλ, να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους (στο email: theatre_entropia@yahoo.com) μέχρι
τις 10 Σεπτεμβρίου. Αιτήσεις μπορείτε να βρείτε στην νέα ιστοσελίδα του Θεάτρου
ΕΝΤΡΟΠΙΑ www.theatre-entropia.gr

Α) Του κυρίως Φεστιβάλ, με ως επί το πλείστον ελληνικές συμμετοχές από το χώρο του θεάτρου, χοροθεάτρου, performance art, μουσικής, video art, multi-media, ταινιών μικρού μήκους.

Β) Της Διεθνούς Συνάντησης Ομάδων και Καλλιτεχνών των Παραστατικών Τεχνών @workNetWORK (1 – 4 Oκτωβρίου). 4 ημέρες παρουσιάσεων, διαλέξεων, συζητήσεων, ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, καθώς και εργαστηρίων, με ελεύθερη πρόσβαση σε φορείς και καλλιτέχνες με ενδιαφέρον στο ερευνητικό και με σύγχρονο προσανατολισμό και κοινωνικό προβληματισμό και αναφορές Θέατρο, που θα λειτουργεί επίσης ως ανοιχτή πλατφόρμα μελλοντικών συνεργασιών. Μια, για πρώτη φορά στη χώρα μας σε τέτοια μορφή και έκταση, ευκαιρία των Ελλήνων καλλιτεχνών να γνωρίσουν και να επωφεληθούν από τις πρακτικές των Ευρωπαίων και άλλων συναδέλφων τους, καθώς και να αναζητήσουν άμεσα συνεργάτες για διεθνείς συμπαραγωγές και Ευρωπαϊκά προγράμματα.

(Κύριοι φορείς της πρωτοβουλίας: TeaterKUNST - Δανία, TEATERMASKINEN - Σουηδία, REALITY RESEARCH CENTER - Φιλανδία, Berlin n@work - Γερμανία, THE RED ROOM - Μ. Βρετανία, ΕΝΤΡΟΠΙΑ – Ελλάδα)

Γ) Της εικαστικής έκθεσης με γενικό τίτλο Artists@Work, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της παραπάνω Πλατφόρμας – Συνάντησης του Δικτύου. Απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς καλλιτέχνες (φωτογραφία, κόμικ – σκίτσο, video art, performance art, multi-media, εγκαταστάσεις), να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για μια συλλογική έκθεση με θέμα την «Εργασία» σε όλες τις εκφάνσεις και τις εννοιολογικές υποδηλώσεις της στο σύγχρονο τοπίο.

Εξαιτίας των τελευταίων καταστροφικών πυρκαγιών που συνεχίζουν να πλήττουν την Εύβοια και μετά από εισήγηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας αποφάσισε τη μεταφορά της διεξαγωγής του στο πενθήμερο 10 με 14 Οκτωβρίου.
Κατανοούμε τις επιπλοκές που αυτή η απόφαση μπορεί να έχει στα σχέδιά σας και ζητάμε την κατανόησή σας.

Το νέο πρόγραμμα προβολών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ την επόμενη εβδομάδα.

Σταύρος Ιωάννου
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Θανάσης Μπουραντάς
Νομάρχης Ευβοίας
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

http://www.docfest.gr/