Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
14/7/2008 |

Betting on Shorts


Πότε; 21 Νοεμβρίου 2008
Που; Tαυτόχρονα στην Αγγλία (Λονδίνο), στη Γαλλία (Παρίσι), στη Γερμανία (Μόναχο & Βισμπάντεν), στην Ελλάδα (Αθήνα), στην Ισπανία (Βαρκελώνη), στην Ιταλία (Νάπολη), στην Πολωνία (Πόζναν), στη Σερβία (Νόβι Σάντ), στη Σλοβενία (Μάριμπορ), στην Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) και σε άλλες πόλεις.
Προθεσμία Συμμετοχών: 15 Αυγούστου 2008
Βραβεία:
Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιτροπής (Special European Jury Prize)
Διάφορα Τοπικά Βραβεία Επιτροπής (Various Local Jury Prizes)

Η επιτροπή του Λονδίνου αποτελείται από επιμελητές κινηματογράφου από το ICA, την Tate Modern, το Halloween Shortfilm Festival, το Future Shorts και το LUX. Τα μέλη των τοπικών επιτροπών των πόλεων που συμμετέχουν θα ανακοινωθούν σύντομα. Παρακαλούμε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.bettingonshorts.com
Το Θέμα: Money Money Money
“Don’t try to keep up with the Joneses. They have more money than we.”
(Dizzy Gillespie)
Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε σκηνοθέτες και δημιουργούς από όλο το κόσμο να στείλουν ταινίες μικρού μήκους (animation – κινούμενα σχέδια, μουσικά βίντεο, καλλιτεχνικά φιλμ, ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ κ.α.) με χρονική διάρκεια μέχρι 10 λεπτά, και με θέμα “Money Money Money”.
Σκέψου τους φτωχούς και τους πάμπλουτους, τους τσιγκούνηδες και τους φιλάνθρωπους. Σκέψου τι θα μπορούσες να κάνεις μ’ ένα εκατομμύριο, αλλά μην ξεχνάς τι κάνουν κάποιοι άνθρωποι χωρίς δεκάρα. Μπορείς να εμπνευστείς από τον καπιταλισμό, τον κομμουνισμό ή την παγκοσμιοποίηση. Αν θέλεις έλεγξε την τιμή ενός βαρελιού πετρελαίου. Αν πιστεύεις πως το χρήμα μπορεί ν’αγοράσει την αγάπη, τότε κάνε μια ταινία γι’ αυτό. Σκέψου επίσης το παζάρεμα, το τζόγο και το shopping therapy. Όμως πάνω απ’ όλα μην προσπαθείς ν’ ανταγωνιστείς τους γείτονές σου αλλά ξεπέρασέ τους, στέλνοντάς μας την καλύτερή σου ταινία!

Αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους είναι ότι το κοινό θα έχει την δυνατότητα να «ποντάρει» σε όποιο ταινιάκι πιστεύει πως θα κερδίσει – όμως, το ποντάρισμα γίνεται πριν την προβολή. Σκηνές από τα ταινιάκια που θα συμμετάσχουν στο BoSs: More than a Eurovision of Shortfilm 2008 θα προβάλλονται από την ιστοσελίδα μας καθώς και σε όλους τους χώρους προβολής, μία εβδομάδα πριν τη βραδιά προβολής. Όλοι οι συμμετέχοντες δημιουργοί των ταινιών θα πρέπει να γράψουν και να μας στείλουν μια μικρή περιγραφή της ταινίας, καθώς και μερικά λόγια για τους ίδιους. Αυτές οι πληροφορίες, μαζί με μια φωτογραφία (film still) από την ταινία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό περίπου 2 ώρες πριν από την προβολή, όταν οι θεατές θα κληθούν να ποντάρουν.
Διαδικασία Συμμετοχής: Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση, κατόπιν να την τυπώσετε και να μας τη στείλετε (βλέπε διεύθυνση κάτω) μαζί με το DVD-preview copy μέχρι τις 15 Αυγούστου 2008.
Για την προκαταρκτική παρουσίαση (preview) δεχόμαστε μόνο κόπιες σε μορφή DVD. Σε περίπτωση που η ταινία είναι σε άλλη γλώσσα από την Αγγλική, τότε η προκαταρκτική κόπια (preview copy) πρέπει να είναι υποτιτλισμένη στα αγγλικά.
Παρακαλούμε σημειώστε οτι δεχόμαστε μόνο μία ταινία από κάθε δημιουργό/ σκηνοθέτη.
Επιλογή και Ανακοίνωση: Λόγω των πολυάριθμων συμμετοχών που λαμβάνουμε κάθε χρόνο, λυπούμαστε που δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με όλους τους δημιουργούς, παρά μόνο με εκείνους των οποίων οι ταινίες επιλέχθηκαν για να προβληθούν. Αν η ταινία σας επιλεχθεί θα σας ενημερώσουμε γραπτά για την συμμετοχή σας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2008. Αν δεν λάβετε νέα μας μέχρι τότε σημαίνει πως δυστυχώς δεν έχει επιλεγεί το έργο σας - τουλάχιστον για την προβολή του BoSs: More than a Eurovision of Shortfilm 2008.
Παρακαλούμε στείλτε την κόπια προκαταρκτικής προβολής (preview copy) στην διεύθυνση:
“Betting on Shorts” – The London Consortium – ICA
Address: 12 Carlton House Terrace – London SW1Y 5AH – U.K.
Ταχυδρομικά Έξοδα: Τα έξοδα αποστολής της προκαταρκτικής κόπιας (preview copy) όπως και της κόπιας προβολής (screening copy) πρέπει να πληρωθούν από τον αποστολέα. Οι κόπιες προκαταρκτικής προβολής (preview copies) μπορούν να επιστραφούν μόνο εάν μας έχει σταλεί φάκελος με προπληρωμένο τέλος και διεύθυνση παραλήπτη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές του BoSs:
Tel.: ++44 (0)20 7893 8669 ® Fax: ++44 (0)20 7930 9896
Email: submissions@bettingonshorts.com ? www.bettingonshorts.com
Κωνσταντίνο Στεφανή konstantinos@bettingonshorts.com
Ειρήνη Μαρινάκη irini@bettingonshorts.com