Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
19/4/2009 | CAID

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών Αθήνα 2009

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών
Αθήνα 2009

CAID
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ / ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ / ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Η Επιστήμη Πάει Σινεμά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών παραμένοντας ο μοναδικός θεσμός του είδους του στην Ελλάδα, φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά συγκεντρώνει, και πάλι, τις σύγχρονες και κορυφαίες παραγωγές από όλο τον κόσμο. Το CAID – Κέντρο Επιστήμης, Κοινωνίας και Τέχνης, διοργανωτής του φεστιβάλ – προβάλλει περισσότερες ταινίες από ποτέ, σε πέντε διαφορετικούς προορισμούς της Αθήνας και αλλάζει τη μορφή του φεστιβάλ, για να φέρει την επιστήμη κοντά σε όσο το δυνατό περισσότερους και διαφορετικούς θεατές.

•    4 – 31 Μαΐου - CAID
Ο νέος χώρος του CAID ανοίγει τις πόρτες του για το ευρύ κοινό και ξεκινάει το φεστιβάλ με τις προβολές όλων των συμμετοχών δημιουργώντας μια μοναδική ταινιοθήκη νέων επιστημονικών ντοκιμαντέρ. Σε διάστημα ενός μηνός, όλοι όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες που καλύπτουν μεγάλο αριθμό χωρών και επιστημονικών πεδίων και παρουσιάζουν ό,τι νέο και καινοτόμο υπάρχει στο χώρο της επιστημονικής έρευνας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να ψηφίσει τα ντοκιμαντέρ της επιλογής του, για να προκρίνει κάποιες από τις ταινίες που θα παρουσιαστούν στη δεύτερη φάση του φεστιβάλ. Στην πρώτη φάση, οι ταινίες θα προβάλλονται στη γλώσσα της χώρας παραγωγής τους (κυρίως αγγλικά). Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα, θα υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι.

•    19 – 25 Οκτωβρίου - ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ / ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
Το φεστιβάλ ξεκινάει τις επίσημες προβολές του με το διαγωνιστικό μέρος, όπου συνολικά 35 ταινίες θα προβάλλονται καθημερινά σε τρεις αίθουσες της Αθήνας . Οι ταινίες θα διαγωνιστούν για τα πέντε βραβεία του φεστιβάλ.

•    26 Οκτωβρίου – ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Οι βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ προβάλλονται σε μια ξεχωριστή βραδιά. Τις προβολές θα ακολουθήσει ομιλία από τον ειδικό προσκεκλημένο του φεστιβάλ.


Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις προβολές.
http://isffa.blogspot.com
www.caid.gr/isffa  


Κέντρο CAID
Σπ. Πολυκράτους (Ελληνικού Κόσμου) 6, πάροδος Πειραιώς 260
18 233, Αγ. Ι. Ρέντης, Αθήνα
Τηλ. 210 7251893 | Fax 210 7290013