Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
1/11/2010 | THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL

DiALoG: το πρώτο ΕλληνοΤουρκικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ

DiALoG

το πρώτο ΕλληνοΤουρκικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ
ένας κινηματογραφικός διάλογος δύο γειτόνων
   
Τό  THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL   και το Τουρκικό Πανεπιστήμιο ANADOLU UNIVERSITY οργανώνουν το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών για Ελληνες και Τούρκους δημιουργούς :

DiALoG   a Greek-Turkish Short Film Festival

Η ομορφιά και η τεράστια σημασία των ταινιών μικρού μήκους είναι με το παραπάνω αναγνωρισμένη σε όλον το πλανήτη και ο στόχος τού φεστιβάλ δεν είναι μόνο να προωθήσει την τέχνη τού σινεμά και τούς νέους δημιουργούς , αλλά και να είναι μιά πολιτιστική γέφυρα αναγνωρίζοντας και τιμώντας την τέχνη τού σινεμά στις δύο γείτονες χώρες μας.

Η παγκοσμίως γνωστή εξαιρετική σχολή κινηματογράφου τού ANADOLU UNIVERSITY, από το 1973 και με πολλούς Ευρωπαίους φοιτητές, οργανώνει κάθε Μάιο ένα μεγάλο διεθνές φεστιβάλ τα τελευταία 12 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που θα οργανώσει με το THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL  ένα μικρού μήκους φεστιβάλ. Ο στόχος και τών δυό μας είναι να προβάλλουμε ότι καλύτερο έχουν και δύο χώρες μας. Ενας κινηματογραφικός πολιτιστικός ΔΙΑΛΟΓΟΣ μεταξύ δύο γειτόνων.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί πρώτα στο πανεπιστήμιο ANADOLU στο Εσκισεχίρ στις 3,4 & 5 Νοεμβρίου και θα επαναληφθεί στην Θεσσαλονίκη στις αρχές τού Δεκέμβρη. Σύντομα λεπτομέρεις, αίτηση συμμετοχής και η ιστοσελίδα τού φεστιβάλ. 

Οι ταινίες θα πρέπει να είναι "μυθοπλασίας" μέχρι 30'  με έμφαση στο σενάριο, αλλά και εξαιρετικές ταινίες ντοκυμαντέρ ή animation είναι ευπρόσδεκτες, με προθεσμία υποβολής την 30η Σεπτέμβρη 2010.

Ετοιμαστείτε λοιπόν, γράψτε μας αν θέλετε και άλλες λεπτομέρειες, γιά να προβάλλουμε το καλύτερο ελληνικό & τουρκικό σινεμά σε μικρού μήκους ταινίες..

Γιάννης Ζαχόπουλος
THESS SHORT FILM FESTIVAL  thessfest@gmail.com  & azacinema@gmail.com
Prof. Nezih Orhon   
ANADOLU UNIVERSITY     enorhon@anadolu.edu.tr