Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
28/3/2004 | Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Θεατρικό Τμήμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

 

 

Δ  Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ

 

Το Θεατρικό Τμήμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σας προσκαλεί σε μια σειρά  2 παραστάσεων στις 4, 5/4/2004 (Κυριακή των Βαίων, Μ.Δευτέρα), στις 9.00 το βράδυ στο Αμφιθέατρ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Σωρού 74 στο Μαρούσι.

Τίτλος της παράστασης είναι: «ΕΚ ΝΥΚΤΟΣ ΟΡΘΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ…». Πρόκειται για μια συρραφή μονολόγων και ποιητικών κειμένων που επικεντρώνονται στην έννοια «μάνα» όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με το θάνατο, αυτό το βίαιο σταμάτημα της ζωής, το αιώνιο αναπάντητο ερώτημα, την αγωνία του άγνωστου που συνοδεύεται από αβάσταχτο πόνο. Πόνο, που λειτουργεί σαν καθαρτήριο πύρ,  εξαγνίζει τις ψυχές και καθαγιάζει τους ανθρώπους, προσδίδοντας στις μάνες που χάσαν τα παιδιά τους κάτι από την αγιότητα της Παναγίας.

Σ’ ένα κλίμα κατάνυξης, μέσα στο πνεύμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και σιωπηρής περίσκεψης που δημιουργεί στην ανθρωπότητα η παγωνιά των γεγονότων του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στις μέρες μας, θα αποδοθούν αποσπάσματα από τις «Τρωαδίτισσες» του Ευρυπίδη, τα «Απόκρυφα Ευαγγέλια», την παραλογή του «Νεκρού αδελφού», την «τρελή μάνα» του Διονύσιου Σολωμού, τον «ματωμένο γάμο» του Φ.Γ.Λόρκα, τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου, τη «Μάνα του Χριστού» του Βάρναλη, συνδυασμένα με Μανιάτικα μοιρολόγια και τραγούδια σχετικά με το θέμα.

Η σκηνοθεσία, η επιλογή των κειμένων και η μουσική επιμέλεια είναι του Νώντα Σαρλή, η διδασκαλία των τραγουδιών της Ελένης Κεχαγιά, τα σκηνικά της  Λέντης Ντόκο, τα κοστούμια της Βασιλικής Υφαντή, οι φωτισμοί του Φώτη Μήτση και το μακιγιάζ της Ρόης Μποτσάκου και Αντιγόνης Γιαννάκου.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στα αθώα θύματα των τελευταίων πολέμων με την ευχή να είναι η τελευταία πληγή για την ανθρωπότητα.