Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
10/4/2004 | British Council - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Προκήρυξη Διαγωνισμού

Ref

Προκήρυξη Διαγωνισμού

No of pages

1

 

‘3 in 3’

Διαγωνισμός ψηφιακής ταινίας μικρού μήκους

 

Μπορείς να γυρίσεις μία ψηφιακή ταινία τριών λεπτών;

Μπορείς να τη γυρίσεις σε διάστημα τριών μηνών;

Τότε μπορείς να είσαι ένας από τους τρείς νικητές.

 

 

To British Council διοργανώνει τον πρώτο διαγωνισμό ψηφιακής ταινίας μικρού μήκους για νέους κινηματογραφιστές, ετών 18-30.   Το θέμα είναι ελεύθερο, αλλά οι ταινίες πρέπει να ολοκληρωθούν ακριβώς τρείς μήνες από την ημερομηνία προκήρυξης του διαγωνισμού ( 1η Μαρτίου 2004 - 31η Μαίου 2004 ).  Οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν τους όρους του διαγωνισμού από τα γραφεία του British Council και τα γραφεία του Φεστιβάλ Δράμας από 1η Μαρτίου 2004.

Θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις και την ταινία τους σε μορφή VHS ή /και DVD, έως 31 Μαίου 2004.

 

Η 6μελής κριτική επιτροπή θα βραβεύσει τρεις ταινίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν από το British Council στις 31 Ιουλίου 2004. Το British Council  αναλαμβάνει την μεταφορά των τριών αυτών ταινιών σε φιλμ 35 mm, και το Φεστιβάλ της Δράμας την προβολή τους στο μη-διαγωνιστικό τμήμα του.

Οι τρείς νέοι δημιουργοί θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια/εργαστήρια που θα παραδώσουν Βρετανοί κινηματογραφιστές κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ο πρώτος νικητής εξ’ αυτών θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο Λονδίνο για μία εβδομάδα, τον ερχόμενο Νοέμβριο, με σκοπό να παρακολουθήσει το London International Film Festival.

 

Το British Council από φέτος αλλάζει πλεύση στις πολιτιστικές του κατευθύνσεις, και είναι χαρά μας να εγκαινιάζουμε αυτήν την αλλαγή με τον διαγωνισμό 3in3.   Στόχος μας είναι να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους και να έρθουν σε άμεση επαφή με τις δημιουργικές δυνατότητες που παρέχει η Βρετανία σε όλους τους τομείς.

 

 

Πληροφορίες:   

 

British Council:  Μάρθα Δημητριάδου  (τηλ:  210 3692337)

 

Διεθνές Φεστιβάλ  Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας:  Σοφία Γεωργιάδου (τηλ: 210 3300309)