Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
5/9/2014 | t-shOrt

H ταινία "The Noir Project" στο Διεθνές Διαγωνιστικό πρόγραμμα του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ



H ταινία "The Noir Project" επιλέχτηκε ως μια από τις τέσσερις ελληνικές ταινίες που θα συμμετάσχουν και στο Διεθνές Διαγωνιστικό πρόγραμμα του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας πέρα από το Εθνικό Διαγωνιστικό.

Έχει επίσης επιλεγεί για το Διαγωνιστικό τμήμα του επετειακού 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" καθώς επίσης και για το Διαγωνιστικό τμήμα του animasyros 7.0 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Animation & Forum που θα διεξαχθεί στις 2 - 5 Οκτωβρίου.

"Ο 16χρονος Ιάκωβος αποφασίζει να σώσει τη μητέρα του, Ελένη, από τα νύχια του μέθυσου, χαρτοπαίχτη πατέρα του, του Μανώλη, ο οποίος την κακοποιεί συστηματικά. Η ιστορία ξεκινά το βράδυ της μεγάλης απόδρασης, όταν ο Ιάκωβος καταφέρνει να θέσει σε εφαρμογή το προσεκτικά σχεδιασμένο σχέδιο διαφυγής της μητέρας του και του ίδιου από την πατρική εστία. Το ίδιο απόγευμα ο Ιάκωβος βλέπει ένα σημαδιακό όνειρο, που του δίνει κουράγιο και τον παρακινεί να ενεργήσει. Σε αυτό το όνειρο, το κόμικ που σχεδιάζει ο Ιάκωβος στον ελεύθερό του χρόνο, στο οποίο έχει δώσει τον τίτλο "The Noir Project", ζωντανεύει, και οι χαρακτήρες, που καθρεφτίζουν τη νοσηρή πραγματικότητα στην οποία ζει, προμηνύουν, με ένα συμβολικό τρόπο, τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν..."

Δείτε απόσπασμα της ταινίας  εδώ.

Συνοπτικά οι προβολές του "The Noir Project" για τον
μήνα Σεπτέμβριο:

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 22:00 Φεστιβάλ Δράμας Πανελλαδική Πρεμιέρα
Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 18:00 Φεστιβάλ Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας"
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00 Φεστιβάλ Ναουσας

Τον Οκτώβριο η ταινία θα προβληθεί σε Σύρο, Θεσσαλονίκη και Ταγγέρη, Μαρόκο (Διεθνής Πρεμιέρα).

Δείτε την σελίδα της ταινίας στο facebook εδώ.