Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
30/6/2018 | t-shOrt

Ξεκινάει η ηλεκτρονική ψηφοφορία για το Βραβείο Κοινού του BBISFF 2018 - Πανόραμα Ιρανικών ταινιών μικρού μήκους!


Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, την Κυριακή 3/6/2018 η πρώτη φάση του BigBang International Short Film Festival 2018 – Πανόραμα Ιρανικών Μικρού Μήκους Ταινιών, που πραγματοποιήθηκε από 1-3 Ιουνίου 2018 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με την απονομή του, σημαντικότατου, βραβείου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ στους ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ» της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ), στους νικητές του διαγωνιστικού τμήματος. 

Στο φεστιβάλ διαγωνίστηκαν μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες μικρού μήκους της πρόσφατης παραγωγής του Ιράν με την μεγάλη αίθουσα της Ταινιοθήκης να είναι ασφυκτικά γεμάτη από νωρίς το απόγευμα, σε όλα τα προγράμματα προβολής και τις 3 ημέρες, ενώ ιδιαίτερα ενθουσιώδη, ζεστά και κολακευτικά ήταν τα σχόλια όλων των θεατών, που παρακολούθησαν το φεστιβάλ ακόμη και όρθιοι για πολλές ώρες ή καθήμενοι στον διάδρομο!!!

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ (1-31 Ιουλίου 2018 online screening and Voiting)

Στην συνέχεια όλες οι ταινίες, που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, θα αναρτηθούν στο μεγαλύτερο site για την ταινία μικρού μήκους στην Ελλάδα το www.shortfilm.gr προκειμένου να συμμετέχουν στην online διαγωνιστική προβολή για το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ», αξίας 300,00 ευρώ από την t-shOrt, σηματοδοτώντας την έναρξη της δεύτερης φάσης του φεστιβάλ. 


Η βραβευμένη ταινία θα ακολουθήσει και αυτή τις υπόλοιπες βραβευμένες στην διανομή, που θα πραγματοποιηθεί από τον ερχόμενο Οκτώβριο σε όλες τις αίθουσες της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ), σε όλη την Ελλάδα. 

Η προβολή στον διαδικτυακό χώρο www.shortfilm.gr καθώς και η ψηφοφορία των ταινιών για την ανάδειξη του top10, θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2018 και θα διαρκέσει μέχρι την 31η Ιουλίου 2018. Η καλύτερη ταινία, πρώτη στη λίστα σύμφωνα με την βαθμολόγηση των ταινιών, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, της 31ης Ιουλίου 2018, θα λάβει το βραβείο κοινού (300 € από την t-shOrt) αλλά και το Βραβείο Πανελλήνιας Διανομής από την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος (Ο.Κ.Λ.Ε.)

• Οι 26 ταινίες θα ανέβουν όλες μαζί για την online προβολή τους την 1η Ιουλίου 2018. Θα παραμείνουν για έναν ολόκληρο μήνα μέχρι την 31η Ιουλίου 12:00 η ώρα το μεσημέρι, διάστημα κατά το οποίο οι χρήστες μπορούν να τις δουν, να τις σχολιάσουν και να τις ψηφίσουν.
• Οι 26 ταινίες θα εμφανίζονται στην σελίδα http://www.bigbang.gr/iranianfilms.asp?tab=2 με αλφαβητική σειρά.
• Για να δει κανείς τις ταινίες δε χρειάζεται εγγραφή ή άλλο φίλτρο και είναι δωρεάν.
• Για να ψηφίσει και να σχολιάσει κανείς τις ταινίες πρέπει απαραίτητα να κάνει εγγραφή -δωρεάν- με το email του και ένα κωδικό που επιλέγει ο ίδιος.
• Δε μπορεί να γίνει δεύτερη βαθμολόγηση στην ίδια ταινία από το ίδιο email.
• Η βαθμολόγηση φαίνεται άμεσα στη σελίδα και ο χρήστης μπορεί να εξετάζει ανά πάσα στιγμή την εξέλιξη της ψηφοφορίας.
Μέχρι την 1η Ιουλίου στη σελίδα θα εμφανίζονται τα promo video των ταινιών και οι συνόψεις τους ώστε ο θεατής να γνωρίζει ήδη το πρόγραμμα και την σύνθεση των ταινιών του online screening.

Δείτε λοιπόν και ψηφίστε από 1η Ιουλίου 2018 την αγαπημένη σας Ιρανική Μικρού Μήκους Ταινία στο: http://www.bigbang.gr/iranianfilms.asp?tab=2 

Δείτε επίσης:
• Φωτογραφικό Υλικό από την πρώτη φάση εδώ 
• Video υλικό από την πρώτη φάση της διοργάνωσης (τελετή έναρξης, παρουσιάσεις των προγραμμάτων, τελετή λήξης κ.λπ.) εδώ