Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
12/1/2021 | shortfilm.gr

10ο επετειακό AIDFF 2021 - Call for entries

Το 10ο επετειακό Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας θα ξεκινήσει να δέχεται συμμετοχές 28 Φεβρουαρίου 2021.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν τέλος Μαρτίου 2021.
Η διεθνής κατάσταση πανδημίας που ζούμε τον τελευταίο χρόνο έχει δημιουργήσει συνθήκες αποτρεπτικές για συνάθροιση και προβολές στους κινηματογράφους. Ελπίζουμε στο έτος 2021 αυτό να αλλάξει και να μπορέσουμε να γιορτάσουμε τα 10 μας δημιουργικά χρόνια μαζί στους κινηματογράφους!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, ως καλλιτεχνικό γεγονός, συντονίζεται με το ιστορικής σημασίας πέρασμα του κινηματογράφου στην Ψηφιακή Εποχή και, ως Φεστιβάλ, αποτελεί πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα .Είναι, πλέον, ένα από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ του είδους του, σύμφωνα με τη χρονική του διάρκεια, τον αριθμό προβαλλόμενων ταινιών και τις δράσεις που φιλοξενεί.

Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου, προσδιόρισε και προώθησε την έννοια του Νέου Κινηματογράφου και αποτελεί το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη που αγκάλιασε όλα τα είδη της κινηματογραφικής τέχνης. Με λεπτομερή σχεδιασμό της ταυτότητας του από τον σκηνοθέτη Χρήστο Ν. Καρακάση, που υπηρετεί τη διοργάνωση από τη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή, το Φεστιβάλ κατάφερε σε αυτά τα οχτώ χρόνια να γίνει αγαπημένος προορισμός των απανταχού κινηματογραφιστών. Μέσα, λοιπόν, από αυτήν τη συνθήκη δημιουργείται σταθερά μία νέα γενιά δημιουργών με ανοιχτούς ορίζοντες, χωρίς διαχωριστικές γραμμές.

To  Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας απέκτησε πιστοποίηση EFFE label 2019-2020, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Φεστιβάλ Τέχνης (EFA). H πιστοποίηση EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το Ευρωκοινoβούλιο.

Το Φεστιβάλ κάθε χρόνο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.