Αρχείο Ταινιών

Οι άντρες δεν κλαίνε

Σκηνοθεσία:
Χατζημιχαηλίδης Κυριάκος
Διάρκεια:
17΄
Έτος:
2001
Κατηγορία:
Μυθοπλασία
Format:
35 χιλ.
Χρώμα:
Έγχρωμη/Ασπρόμαυρη
Κόστος:
8000000
Διανομή:
Rosebud
Σύνδεσμοι:
Δείτε ολόκληρη την ταινία στην επίσημη ιστοσελίδα της t-shOrt
Δείτε ολόκληρη την ταινία εδώ
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ

Σύνοψη ταινίας

Η απρόσμενη επίσκεψη ενός ταλαιπωρημένου, άστεγου και άρρωστου νεαρού αναβιώνει το παρελθόν και ανατρέπει με τραγικό τρόπο την ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή ενός τραπεζικού.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό με καταιγίδα, ο 20χρονος νεαρός Ηλίας εισβάλλει μουσκεμένος από τη βροχή στο σπίτι του 30χρονου Πέτρου. Η εριστική συμπεριφορά του Ηλία, που δείχνει να υποφέρει από κάποια αρρώστια, δημιουργεί ανησυχία στον Πέτρο, αλλά ταυτόχρονα θέτει τη μνήμη του σε λειτουργία. Θυμάται ότι γνωρίστηκαν κάποιο βράδυ, πριν τρία χρόνια, σ’ένα Gay Bar.
Η ανησυχία του Πέτρου γίνεται εντονότερη, όταν λίγο αργότερα ο Ηλίας κάνει χρήση ναρκωτικών στην τουαλέτα του. Ο Πέτρος προσφέρει χρήματα στον Ηλία και του ζητά να φύγει απ’το σπίτι του. Ο Ηλίας, που συμπεριφέρεται σα να έχει βρει ήδη καταφύγιο, παρακαλεί τον Πέτρο να τον φιλοξενήσει, προβάλλοντας την αδυναμία του να επιβιώσει στους παγωμένους δρόμους. Στην άρνηση του Πέτρου, εξομολογείται ότι δεν τον πήραν στον στρατό, αφού μια εξέταση αίματος που έκανε, απέδειξε  ότι είναι φορέας του “χειρότερου” ιού. Πανικόβλητος ο Πέτρος ζητά τώρα εντονότερα απ’ τον Ηλία να φύγει. 
Ο Ηλίας εξοργίζεται απ’την αναλγησία  του Πέτρου. Συγκρούονται. Ο Ηλίας τον απειλεί με τη μολυσμένη σύριγγα που χρησιμοποίησε πριν λίγο στην τουαλέτα. Ο Πέτρος αντιστέκεται. Στην πορεία θύμα και θύτης αλλάζουν ρόλους. Ο Ηλίας αποκαλύπτει ότι ο φορέας που του “φόρεσε” την αρρώστια, ήταν ο ίδιος ο Πέτρος, όταν πριν τρία χρόνια παρασύρθηκε απ’αυτόν στην τουαλέτα του Gay Bar. Κεραυνόπληκτος ο Πέτρος, αν και οι μνήμες του επιβεβαιώνουν την ιστορία του Ηλία, αρνείται να δεχτεί την αλήθεια και καλεί την αστυνομία. Ο Ηλίας αναγκάζεται να τον χτυπήσει, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι. 
Λίγο αργότερα ο Πέτρος, συντετριμμένος από τη γνώση της ανεκδήλωτης ακόμα αρρώστιας που κουβαλά στο αίμα του, αλλά και τραυματισμένος από το χτύπημα στο κεφάλι, αποδέχεται στωικά την κατάστασή του και αφήνεται στην περίθαλψη του Ηλία. Τους αφήνουμε κι εμείς σαν ένα “αταίριαστο”, πληγωμένο ζευγάρι, που θα τολμήσει να ξεπεράσει τον εφιάλτη της αρρώστιας, με βασικό όπλο την επίγνωση, την συμπόνια και την ανθρωπιά που τους απέμεινε.  
 

Trailer

Συντελεστές

Media της ταινίας

Συμμετοχές σε festival - Προβολές

Σχόλια ταινίας

- Η ταινία γυρίστηκε σε 7 μέρες με φίλμ Kodak. 
- Τα γυρίσματα του Club έγιναν σε μιά βραδυά στο club City ενώ η ερωτική σκηνή στις WC της ΕΡΤ Αγίας Παρασκευής.
- Το transfer του video έγινε από το monitor της Φαντασίας Οπτικοακουστικής και αποδείχθηκε καταπληκτικό. 


Προβολές σε:
  • Λέσχη Ηλιούπολης 
  • Κάιρο Ελληνική κοινότητα 
  • Παρίσι Πανεπιστήμιο Φιλολογίας 
  • Νέα Υόρκη Underground 
  • Θεσσαλονίκη αίθουσα τέχνης "ΑΡΤ"  
  • Φεστιβάλ Sao Paolo 
  • Κρήτη αίθουσα τέχνης 
  • Λάρισα  
  • Στο μεγάλο αφιέρωμα του 59ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2018 στο ελληνικό queer σινεμά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα 
  • και πάρα πολλές ακόμα μέσα στα 18 χρόνια ζωής μέχρι σήμερα (Δεκέμβριος 2018)

Έκδοση σε DVD, δείτε εδώ...