Αρχείο Ταινιών

Στον έβδομο

Σκηνοθεσία:
Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα
Διάρκεια:
5'
Έτος:
2020
Κατηγορία:
Μυθοπλασία
Format:
---
Χρώμα:
Έγχρωμη
Κόστος:
Διανομή:
Σύνδεσμοι:
Δείτε το teaser
Δείτε την σελίδα της ταινίας στο facebook

Σύνοψη ταινίας

Δύο 10χρονα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα ασανσέρ, πηγαίνοντας στο πάρτι ενός άλλου παιδιού στον 4ο όροφο. Οι γονείς τους, επίσης στο ασανσέρ, μιλούν όλη την ώρα γι’ αυτά και τις πολλές καθημερινές δραστηριότητές τους. Το κορίτσι ακούει συνεχώς μουσική από τα ακουστικά του … μέχρι που το αγόρι τραβάει ένα από τα ακουστικά του κοριτσιού και το βάζει στο αυτί του. Τα δυο τους τώρα ακούνε το ίδιο τραγούδι χαρούμενα. Όταν το ασανσέρ φτάνει στον τέταρτο, οι γονείς βγαίνουν πρώτοι. Το αγόρι πάει να βγει, αλλά …

Σχόλια ταινίας

Tο σενάριο συμμετείχε στο Pitching Lab του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ για Νέους και Παιδιά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Είπαν για την ταινία:

«Και οι δύο μας γνωρίζουμε ανθρώπους, φίλους,συγγενείς, που τείνουν να οργανώνουν την καθημερινότητα των παιδιών τους με σχεδόν κάθε λεπτομέρεια. Αφήνουν πολύ λίγο χώρο στα παιδιά για να ενεργήσουν μόνα τους. Αυτό κάνει τα παιδιά πολύ αγχωτικά. Ακόμα και ένα πάρτι - ένα από τα πολλά που λαμβάνουν χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο - δεν είναι διασκέδαση γι΄’ αυτά, αλλά μόνο ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να κάνουν.
Γι' αυτό πιστεύουμε ότι, μέσα από αυτή την ιστορία, τα παιδιά θα ταυτιστούν με τις σκανδαλιάρικες, αυθόρμητες αντιδράσεις των δύο βασικών χαρακτήρων και μπορεί να ξυπνήσουμε το παιδί που οι γονείς κρατούν μέσα στην καρδιά τους».

Ταξιάρχης Δεληγιάννης & Βασίλης Τσιουβάρας (οι σεναριογράφοι της ταινίας) 

Ο Ταξιάρχης Δεληγιάννης και  ο Βασίλης Τσιουβάρας έχουν γράψει ένα σενάριο για ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «Άνω Κάτω», το οποίο έλαβε έγκριση από το ΕΚΚ και την ΕΡΤ, και τα εξής σενάρια για ταινίες μικρού μήκους: 
  • "ΙVAN" σκην. Παναγιώτης Κουντουράς, πολυβραβευμένη ταινία με συμμετοχή σε πάνω από 80 διεθνή φεστιβάλ, όπως Leeds IFF 2018, Bucharest IFF 2019 (Jury Award of Recognition), Open Window IFF (βραβείο Best Innovative Concept). Υποψήφιο για τα Rome Independent Film Awards 2018 & International Silk Road Film Awards 2018
  • "Νο Way" σκην. Ιωάννα Σκυλογιάννη 
  • "Καρίμ & Ηρακλής" σκην. Δημήτρης Μπέλλος, animation, συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Annecy 2018 
  • "Μια ώρα ζωή ακόμα" βραβείο σεναρίου ταινίας μικρού μήκους, Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας