Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
28/4/2021 | shortfilm.gr

Βραβεία ΙΡΙΣ 2021 - Οι υποψηφιότητες

Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία ΙΡΙΣ ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, για δεύτερη χρονιά διαδικτυακά, με live streaming από τον θερινό κινηματογράφο Παναθήναια. Την ανακοίνωση έκαναν ο Πρόεδρος Γιώργος Τσεμπερόπουλος, τα μέλη του ΔΣ Ελένη Κοσσυφίδου και Σύλλας Τζουμέρκας και η νέα Γενική Διευθύντρια της ΕΑΚ, Φαίδρα Βόκαλη, παρουσία της συμβολαιογράφου Ουρανίας Μικρού.

Τον πρώτο λόγο έχει η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη που συγκέντρωσε τον αριθμό ρεκόρ των 15 υποψηφιοτήτων, το «Digger» του πρωτοεμφανιζόμενου Τζώρτζη Γρηγοράκη ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 14, το «Παρί» του Σιαμάκ Ετεμάντι διεκδικεί 8 βραβεία, ενώ τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, η φετινή επίσημη πρόταση της Ελλάδας στα 93α Όσκαρ, συγκέντρωσε 5 υποψηφιότητες.

Για το Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους υποψήφιοι είναι:
1. Για την ταινία Στα Βήματα της: Αναστασία Κρατίδη, Θάνος Αναστόπουλος
2. Για την ταινία Βούτα: Δημήτρης Ζάχος
3. Για την ταινία Πρώτος Έρωτας: Χάρης Ραφτόγιαννης, Ελένη Κοσσυφίδου
4. Για την ταινία Το Τέλος του Πόνου (Μια Πρόταση): Ζακλίν Λέντζου, Φένια Κοσοβίτσα
5. Για την ταινία Bella: Θέλγια Πετράκη, Κώστας Ταγκαλάκης

Δείτε εδώ αναλυτικά τις υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες

Μετά το τέλος της ανάγνωσης των υποψηφιοτήτων τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανανέωσαν το ραντεβού για τη δια ζώσης απονομή των βραβείων, τηρουμένων φυσικά των συνθηκών. Η τελετή θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και την σκηνοθεσία της αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Φαφούτης.

Ως τότε, καθημερινά οι σελίδες της ΕΑΚ στο Facebook και το Instagram θα αναρτούν βίντεο επιμελημένα από τον σκηνοθέτη Στέλιο Καμμίτση, αφιερωμένα στις υποψηφιότητες και τους υποψήφιους, για την ανάδειξη της εξαιρετικής δουλειάς των Ελλήνων κινηματογραφιστών.