Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
22/9/2021 | shortfilm.gr

4ο Olympia "Creative Ideas" Pitching Lab

Δουλεύουμε μαζί για να δημιουργήσουμε νέες ελληνικές ταινίες ποιοτικού κινηματογράφου!

Έχεις μια τέλεια ιδέα για κινηματογραφική ταινία που να αφορά παιδιά και νέους; 

Το Olympia Creative Ideas Pitching Lab είναι εδώ για να σε στηρίξει. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας στα πλαίσια της οποίας οι κινηματογραφιστές ενημερώνονται για τον χώρο του νεανικού κινηματογράφου μέσα από εισηγήσεις και παρακολούθηση ταινιών, ενώ, παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν ακόμα καλύτερα τις ιδέες τους και να μάθουν να τις παρουσιάζουν επαρκώς κι ελκυστικά σε κοινό επαγγελματιών. 

Στόχος είναι βέβαια να παραχθούν νέες, ελληνικές ταινίες ποιοτικού κινηματογράφου για παιδιά και νέους, ταινίες που αποφεύγουν τις απλοποιήσεις και τιμούν το κοινό τους. 


📍Οι παρουσιάσεις κρίνονται από κριτικές επιτροπές που θα ορίσουν θεσμικοί φορείς (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ ΑΕ) και δύο προτάσεις βραβεύονται με χρηματικό βραβείο 3.000 ευρώ έκαστη. 

📍Στα δύο βραβευμένα σχέδια το Νεανικό Πλάνο προσφέρει υποστήριξη στις ενέργειες προώθησης της παραγωγής (φάκελος, μεταφράσεις, διεθνής επικοινωνία) καθώς και τον υποτιτλισμό της ταινίας και η SteFilm προσφέρει δωρεάν post production (color correction, μίξη ήχου stereo, DCP mastering).

📍Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής: 15 Οκτωβρίου.

📍Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://bit.ly/2XAu1xH