Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
6/10/2021 | shortfilm.gr

Κινηματογραφικό Εργαστήριο "Λυρικοί Μικρομηκάδες", σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Κινηματογραφικό εργαστήριο για παιδιά Γυμνασίου 

"Λυρικοί Μικρομηκάδες"

16, 23 Οκτωβρίου & 6, 14 Νοεμβρίου 2021

Συμπαραγωγή των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & για Νέους


Πρόκειται για ένα βιωματικό κινηματογραφικό εργαστήριο κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα κοιτάξουν μέσα από την κλειδαρότρυπα ενός θεάτρου και θα αποτυπώσουν στον φακό μυστικά από τα διάφορα στάδια δημιουργίας μιας λυρικής παράστασης.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε 4 συναντήσεις (16, 23 Οκτωβρίου & 6, 14 Νοεμβρίου 2021), διάρκειας 4 ωρών, στο πλαίσιο του οποίου θα συγκροτηθεί από τους συμμετέχοντες μία ομάδα παραγωγής μιας ταινίας μικρού μήκους. Η ταινία θα συμμετάσχει στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & για Νέους (27/11 – 4/12/21).

Με την κάμερα στο χέρι οι συμμετέχοντες θα περιπλανηθούν στους παρασκηνιακούς χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα ξεκλειδώσουν το βεστιάριο και το φροντιστήριο της όπερας, θα παρακολουθήσουν τη λειτουργία των μηχανισμών αυτής της μεγάλης κλίμακας θεατρικής σκηνής και θα κρυφοκοιτάξουν μια πρόβα.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής διαδικασίας, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τη γλώσσα του κινηματογράφου, τα εκφραστικά του μέσα, τις τεχνικές και τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας, και θα καθοδηγηθούν στη διερεύνηση του επιλεγμένου θέματος και τη δημιουργία σεναριακού σχεδιάσματος. Επίσης, θα εμπλακούν στην οργάνωση των γυρισμάτων και θα μοιραστούν τους ρόλους του κινηματογραφικού συνεργείου μπροστά και πίσω από την κάμερα.

Τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του προγράμματος έχει αναλάβει το τμήμα των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & για Νέους.

Πληροφορίες:

Χρονική διάρκεια: 4 εργαστήρια, 4 ώρες (σύνολο 16 ώρες)
Ημέρες εργαστηρίου: 16, 23 Οκτωβρίου & 6, 14 Νοεμβρίου 2021
Ώρες εργαστηρίου: 12:00 – 16:00 (ενδέχεται να διαφοροποιηθούν)
Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: Εθνική Λυρική Σκηνή, ΚΠΙΣΝ
Συμμετέχοντες: 10-15 μαθήτριες/μαθητές Γυμνασίου
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Χρυσάνθη Μπαδέκα

Αιτήσεις συμμετοχής έως και τις 11 Οκτωβρίου 2021

Δωρεάν συμμετοχή

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εργαστήριο κινηματογράφου γίνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: education@nationalopera.gr