Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
20/10/2021 | shortfilm.gr

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival,  το οποίο θα πραγματοποιηθεί  από την Τετάρτη 20 έως και το Σάββατο 30  Οκτωβρίου 2021, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και online μέσα από το www.chaniafilmfestival.com

Το πρόγραμμα των ταινιών, καθώς και των παράλληλων δράσεων, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στην διεύθυνση:


όπου μπορείτε να βρείτε και τον κατάλογο του Φεστιβάλ και σε ηλεκτρονική μορφή


Δείτε επίσης το επίσημο τρέιλερ του #CCF9 με την υπογραφή της δημιουργικής ομάδα του CFF  

Στην ιδιαίτερη συνθήκη που μοιραζόμαστε, το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καλεί τους φίλους του, για μια ακόμη χρονιά, για να μοιραστούμε μοναδικές εμπειρίες. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και animation εντάσσονται σ’ αυτό.  Εκθέσεις, masterclasses, εκδόσεις, πάρτι και πολλές άλλες δράσεις. 

Ειδικές προβολές, αφιερώματα και ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών και εργαστηρίων για την Εκπαιδευτική Κοινότητα. 

Ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι του Φεστιβάλ στο αγαπημένο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, καθημερινά από νωρίς το απόγευμα έως και αργά το βράδυ. Με τους συντελεστές των ταινιών να είναι μαζί μας να μοιραζόμαστε σκέψεις και εντυπώσεις. 
Παράλληλα μέρος του προγράμματος θα είναι διαθέσιμο  σ’ όλη την Ελλάδα διαδικτυακά – σε προστατευμένο περιβάλλον – στο 

Παράλληλα  μοναδικά εργαστήρια και masterclasses θα υλοποιηθούν σε φυσικό περιβάλλον για τους φίλους του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Καθημερινά, ο παλμός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα μεταφέρεται μέσα από το CFF radio, που για μια ακόμη φορά θα εκπέμπει – στα fm αλλά και διαδικτυακά - 7-9 μ.μ. από το studio του, στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικoύ Κέντρου Χανίων. Από το ραδιόφωνο θα περάσουν καλεσμένοι και θεατές μεταφέροντας εμπειρίες και εντυπώσεις.

Το CFF radio αποτελεί κοινή δράση με το Δίκτυο 91,5 fm. Επίσης, μέσα από το κανάλι του 9ου CFF στο youtube,  θα υπάρχει μια καθημερινή, ειδική, ζωντανή εκπομπή, η οποία θα δίνει τον παλμό του Φεστιβάλ με παρουσιάσεις, συζητήσεις και πολλές εκπλήξεις. 

Στην 9η διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων απονέμει  «βραβεία κοινού» τα οποία υιοθετεί και υποστηρίζει η Fisher.

Το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σχεδιάζεται και επαναπροσδιορίζεται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την προστασία από τη διάδοση του covid19. 

Το Πνευματικό Κέντρο Χανίων έχει χαρακτηριστεί «μεικτός χώρος» οπότε ισχύουν να αντίστοιχα μέτρα και οι σχετικοί περιορισμοί.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ δεν έχουν οικονομική υποχρέωση για τους συμμετέχοντες. 

Για όλες τις δράσεις (προβολές και εργαστήρια) ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η κράτηση θέσης –ΔΩΡΕΑΝ– μέσα από το σύστημα ηλεκτρονικών φορμών που υπάρχουν στο site.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ κατά την είσοδο των συμμετεχόντων στους χώρους του Φεστιβάλ θα πρέπει να γίνεται επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης, self /rapid test όπως προβλέπονται ανά περίπτωση. Πιθανά θα γίνεται και  θερμομέτρηση. 

Οι ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι:

• «Χάνσελ» / Hansel, της Βίβιαν Παπαγεωργίου. 
• «Φυσαρμόνικα Man» / Φυσαρμόνικα Man, του Αλέξανδρου Σκούρα.
• «Pashka», του Ανδρέα Φλουράκη.
• «Στο Αεροδρόμιο» / At the Airport, του Μιχάλη Μαθιουδάκη.
• «Dakar», του Στέλιου Μωραϊτάκη
• «Βούτα» / Vouta, του Δημήτρη Ζάχου
• «Φως» / Light,  του Κοντιζά
• «Τεό, ο γείτονας μου» / Teo, my neighbor, του Χρήστου Καρτέρη
• «Συμπόσιο» / Symposium,  του Ιάσωνα Ταβλά
• «Κακάπο» / Kakapo, των Ιώς Ασηθιωτάκη και Μαρίνας Πανηγυράκη 

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο Αναλυτικό Δελτίο Τύπου.

Περισσότερες πληροφορίες: