Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
23/11/2021 | shortfilm.gr

Προβολή ταινιών SPEAK UP

11 ταινίες φτιαγμένες από πρόσφυγες και προσφύγισσες μέσα στα κινηματογραφικά εργαστήρια του Καρπού (Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας), στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου SPEAK UP-Media For Inclusion. 

Οι νέοι και νέες πρόσφυγες καθοδηγήθηκαν και ενθαρρύνθηκαν από τις εκπαιδεύτριες του Καρπού, Μ. Λεωνίδα και Μ. Πεσλή, να δώσουν στο αφήγημά τους προσωπικό τόνο. Υπάρχει ποικιλία θεμάτων και τεχνικών στις ταινίες, από το ταξίδι τους μέχρι να φτάσουν εδώ μέχρι την καθημερινότητα τους στις Δομές, χρησιμοποιώντας εκφραστικά μέσα όπως το animation και το ντοκιμαντέρ. 

Στην προβολή θα είναι παρόντες και κάποιοι από τους δημιουργούς.

Σάββατο 6μμ-8μμ ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28, Στοά Κοραή)  

Δείτε το Trailer




Masterclass

Για όσους και όσες ενδιαφέρονται να μάθουν παραπάνω για τα εργαστήρια αυτά σας περιμένουμε την Κυριακή 11 μμ-1 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα", Ηρακλειδών 66.

Δείτε εδώ περισσότερα για το masterclass και κρατήστε την θέση σας εδώ.

Μέσα από αποσπάσματα και πρακτικά παραδείγματα οι σκηνοθέτριες Μαρία Λεωνίδα και Μαρία Πεσλή μοιράζονται την εμπειρία τους για την καθοδήγηση και διδασκαλία νέων προσφύγων στη δημιουργία βίντεο  που καταγράφουν τα όνειρα και τις διαδρομές τους. Από το δημιουργικό ντοκιμαντέρ στο animation: οι νεαρές και νεαροί  συμμετέχουσες και συμμετέχοντες των εργαστηρίων πειραματίζονται με τη φόρμα του βίντεο και της αφήγησης. Μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα, βιώματα βίαιου εκπατρισμού αλλά και όνειρα για το μέλλον τους σε ένα ταξίδι αναζήτησης μίας χώρας φιλοξενίας που για κάποιους ακόμα συνεχίζεται.

Στο τέλος του masterclass θα έχετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με τους νέους και τις νέες προσφυγές  που συμμετείχαν στα εργαστήρια μας.


*COVID rules: Στην αίθουσα θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα. Μπορείτε να μπείτε μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης.