Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
19/5/2022 | shortfilm

Annecy – MIFA 2022: 37 Ελληνικές συμμετοχές

Το ελληνικό animation ταξιδεύει στη Γαλλία, για έκτη (6η) συνεχή χρονιά, και με σύνθημα Greece Animated προσγειώνεται στο Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινηματογράφου του Ανεσί (13-18 Ιουνίου 2022), το μεγαλύτερο και σημαντικότερο γεγονός κινουμένων σχεδίων στον κόσμο.

Με συνολικά 37 συμμετοχές πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική αποστολή στο Αννεσί, χάρη και στην πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ να χρηματοδοτήσει μέσω του ΕΚΚ 25 μικρού μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων στη διάρκεια της πανδημίας. Μία μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας να παρουσιάσει το πιο δημιουργικό πρόσωπο της εγχώριας παραγωγής στο παγκόσμιο κοινό και σε περισσότερους από 13.000 διαπιστευμένους επαγγελματίες από τον κλάδο του animation, σε μία διεθνή διοργάνωση που εκτείνεται σε 8.000 m2 και η οποία αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 100 εκδηλώσεις και περισσότερα από 150 περίπτερα.

Η χώρα μας προβάλλεται μέσα από το ελληνικό περίπτερο (Hellenic Pavilion), μια πρωτοβουλία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) που στόχο έχει την ενίσχυση και ανάπτυξη της δυναμικής του ελληνικού animation διεθνώς.

Πιο συγκεκριμένα, στο Hellenic Pavillion θα συμμετάσχουν στην επαγγελματική Αγορά του Annecy (MIFA) 21 διαπιστευμένοι επαγγελματίες και θα προβληθούν σε στοχευμένο κοινό πάνω από 81 δημιουργικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το animation στην Ελλάδα ενώ θα παρουσιαστούν 37 συνολικά έργα από τα οποία 27 ολοκληρωμένα και 10 σε εξέλιξη.

Την μερίδα του λέοντος έχουν οι μικρού μήκους ταινίες με 26 συνολικά συμμετοχές από τις οποίες οι 20 είναι ολοκληρωμένες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το The Blind Writer του Γιώργου Σηφιανού θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα Perspectives.