Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
2/9/2022 | shortflim.gr

Η Μαρία Π. Κουφοπούλου επικεφαλής του Hellenic Film Commission του ΕΚΚ


Μετά από μια πορεία 30 ετών και πλέον στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) με διαφορετικές ιδιότητες αλλά και από διαφορετικές θέσεις ευθύνης, η Μαρία Π. Κουφοπούλου ανήκει πλέον στο δυναμικό του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ως επικεφαλής της Δ/νσης Διεθνών Οπτικοακουστικών Παραγωγών-Hellenic Film Commission.

Υπήρξε Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, επικεφαλής της αποστολής για τον διαγωνισμό της Eurovision για το 2019 και το 2020, επικεφαλής του Τμήματος Συμπαραγωγών της Δ/νσης Προγράμματος, μέλος επιτροπών Προγράμματος και Κριτικών Επιτροπών.

Τον Απρίλιο του 2021 εξελέγη τακτικό μέλος της Επιτροπής Τηλεόρασης της Ένωσης Δημοσίων Τηλεοράσεων της Ευρώπης (EBU-TV Committee).

Είναι απόφοιτος του Documentary Campus 2010 και έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών κινηματογραφικών εργαστηρίων, pitching forums, κινηματογραφικά φεστιβάλ κλπ. με πλούσια και  ευρεία εμπειρία σε διάφορους τομείς του οπτικοακουστικού χώρου.

Ως δημοσιογράφος παρουσίασε τηλεοπτικές εκπομπές ενώ ασχολήθηκε με την έντυπη δημοσιογραφία (ΒΗΜΑ, Κυριακάτικο ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΒΗΜΑgazino κ.α.)
 
Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.