Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
13/10/2022 | shortflim.gr

«Στην Κόψη»: 7 κοφτερές ματιές για το χθες, το σήμερα, το αύριο

Μια ομάδα δημιουργών 7 ταινιών μικρού μήκους ενώνει τις φωνές και τις δημιουργικές τους συγγένειες και ανησυχίες σε ένα κινηματογραφικό ψηφιδωτό. Από 13 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο STUDIO new star art cinema (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής, Αθήνα).

7 ταινίες θραύσματα της καθημερινότητας, που θίγουν πολιτικά γεγονότα του παρελθόντος, σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά θέματα, όπως ο ρατσισμός, η προσφυγική ροή, η ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία, τα πολιτικά σκάνδαλα και η φίμωση του Τύπου, και ταυτόχρονα προβάλλουν μια σκοτεινή, απειλητική εικόνα του μέλλοντος.

7 ιστορίες που, παρά τις διαφορές τους σε περιεχόμενο, ύφος και ρυθμό, χαράζουν μια κοινή νοητή γραμμή, πατώντας στην κόψη του ξυραφιού. Οι ήρωες τους, σε κρίσιμα, οριακά σημεία τη ζωής τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξουσία, την κοινωνία, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Οι 7 ιστορίες τελικά γίνονται μία: η αγωνιώδης περιπέτεια της ανθρώπινης ψυχής ανά τις εποχές.

Στόχος αυτής της καλλιτεχνικής ένωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία να επικοινωνηθεί  η μικρού μήκους ταινία, που συνήθως περιορίζεται αυστηρά στο φεστιβαλικό κύκλωμα, σε ένα ευρύτερο κινηματογραφόφιλο κοινό. Ένα κοινό που θα ανακαλύψει τη μεγάλη δύναμη πίσω από τη μικρή φόρμα.

Η ταινία ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ αποτελείται από τις ταινίες :


Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του SΤUDIO New Star Art Cinema 2108640054 καθώς επίσης και στο email: newstarcineinfo@gmail.com


Δείτε το trailer: