Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
16/10/2022 | shortflim.gr

Οι νικητές του 12ου Micro μ Film Festival

Από τις 13 ως τις 16 Οκτωβρίου, το αγαπημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ Micro μ Film Festival διεξήχθη ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Ξάνθη, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Κοπεγχάγη και Παρίσι.

Τέσσερις ημέρες, εννιά πόλεις, σαράντα τρεις ταινίες, χαρά, αγωνία, σασπένς. Μυρωδιά ποπ κορν, διάλειμμα για μπύρα, φρέσκα πρόσωπα, βαβούρα στα φουαγιέ, κάλπες, χαμόγελα, οθόνες..
Και ποίηση….

Η κεντρική εκδήλωση του IMμF 2022, το “ζωντανό” ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του, προβλήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις 9 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει τις 15 ταινίες μικρού μήκους και να ψηφίσει την αγαπημένη του.

Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές σε ορισμένες από τις πόλεις του φετινού δικτύου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να επιλέξουν την αγαπημένη τους Σπουδαστική Ελληνική ταινία στο σπουδαστικό διαγωνιστικό, που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά, και φυσικά τις Ευρωπαϊκές “μικρές” ταινίες πρώτης προβολής στην Ελλάδα στο καθιερωμένο διεθνές μέρος του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ έκλεισε όπως άνοιξε. Με την προβολή του video art «ΠΝΟΕΣ» που αποτελείται από 20 μικρές οπτικοακουστικές δημιουργίες, γνωστών ποιημάτων της ελληνικής βιβλιογραφίας, με την προσωπική ματιά του σκηνοθέτη Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, συνολικής διάρκειας 65 λεπτών, που μετά από μία σειρά επιτυχημένων προβολών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σημαντικότερη ίσως την προβολή που έγινε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στο Σπίτι του Κ.Π.Καβάφη το 2021, συνάντησαν το κοινό του Micro μ κάνοντας ιδιαίτερη αίσθηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Στο διαγωνιστικό μέρος, η ταινία του Αλέξη Χατζηγιάννη «Να τους Διαβάσω Ποιήματα» κέρδισε το κοινό του  φεστιβάλ συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους σε όλες τις πόλεις  και ανακηρύχθηκε η αγαπημένη ταινία του 12ου IMMF202.

Η πρώτη πεντάδα του Διαγωνιστικού Τμήματος του IMMF 2022:

1. «Να τους Διαβάσω Ποιήματα» του Αλέξη Χατζηγιάννη
Ο σκηνοθέτης κερδίζει το ποσό των 1.000 € προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου καθώς και δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες Post Production για την επόμενη παραγωγή του αξίας 1.000 € από την εταιρεία RGB studios
2. «Raindogs» του Παναγιώτη Χαλακατεβάκη
Ο σκηνοθέτης κερδίζει το ποσό των 500 € από τη διοργανώτρια αρχή
3. «Tzitzipongo» του Παύλου Σηφάκη
Ο σκηνοθέτης κερδίζει υπηρεσίες DCP mastering αξίας 500 € για την επόμενη παραγωγή του, προσφορά της εταιρίας VIDEOPRESS
4. «Το Τελευταίο Ταξίδι» του Στηβ Κρικρή
5. «Meetings» του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη

Οι τρεις πρώτες ταινίες του Σπουδαστικού Τμήματος του IMMF 2022:

1. «Όταν Έχασε η Νύχτα» του Αστέρη Τζιώλα
Ο σκηνοθέτης κερδίζει το δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες Post Production για την επόμενη παραγωγή του αξίας 500 € από την εταιρεία RGB studios
2. «Η Ταινία» του Δημήτρη Κωνσταντίνου
3. «Ευτοπία» του Οδυσσέα Σπυρόπουλου

Τα Βραβεία της Οργανωτικής Επιτροπής του IMMF 2022:

  • Σκηνοθεσία: Αλέξης Χατζηγιάννης  (Να τους Διαβάσω Ποιήματα)
  • Σενάριο:  Παύλος Σηφάκης (Tzitzipongo)
  • Α’ Ανδρική Ερμηνεία : Ηλίας Βαλάσης (Meetings)
  • A’ Γυναικεία Ερμηνεία:  Ιωάννα Τριανταφυλλίδου (Nexting)

Το IMMF ευχαριστεί τους συνεργάτες του, που απ' άκρη σε άκρη το κάνουν κάθε χρονιά πραγματικότητα, τους δημιουργούς που για άλλη μια χρονιά του εμπιστεύτηκαν το πολύτιμο έργο τους και κυρίως το πιστό και σταθερό κοινό του, που με κρύα και βροχές έδωσε για άλλη μια φορά το παρόν στις αίθουσες!
👋👋👋