Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
25/1/2023 | shortfilm.gr

Η μικρού μήκους ταινία «Πλευρά» του Παναγιώτη Φαφούτη ταξιδεύει στην Καρλσρούη

Μετά την πρώτη στάση της στην Βόρειο Ιρλανδία και το Foyle Film Festival, όπου και έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον περασμένο Οκτώβριο, η μικρού μήκους ταινία «Πλευρά» (Fracture) του Παναγιώτη Φαφούτη ταξιδεύει στην Καρλσρούη της Γερμανίας και στο διαγωνιστικό τμήμα του Independent Days Filmfest τον ερχόμενο  Απρίλιο.

«Πρόκειται για ένα ερωτικό τρίγωνο με πρωταγωνιστές άνω των 80 ετών, το οποίο εκτυλίσσεται μέσα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου. Οι δύο γυναίκες θα πρέπει να συνεργαστούν ενώ παράλληλα διεκδικούν τον ίδιο άνδρα. Έχει να κάνει με την ελπίδα ενώ παράλληλα είναι και ένα παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα στις δύο γυναίκες», έχει πει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Φαφούτης, που υπογράφει και το σενάριο.

Στην 13 λεπτών ταινία εμφανίζονται γνωστά και αγαπημένα ονόματα όπως η Υβόννη Μαλτέζου με την οποία ο σκηνοθέτης είχε συνεργαστεί και στην ταινία «Joanna», η Σμαράγδα Σμυρναίου, ο ντοκιμαντερίστας – σκηνοθέτης Φώτης Λαμπρινός αλλά και η Λίλα Μπακλέση.

Τα γυρίσματα έγιναν στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ μέσα σε τέσσερις μέρες και η παραγωγή χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου μέσω ειδικού προγράμματος για την περίοδο της πανδημίας.

Ο πατρινός σκηνοθέτης, που δεν σταματάει ποτέ να κινηματογραφεί, ετοιμάζει ήδη μια ακόμη μικρού μήκους, μια μαύρη κωμωδία με οικολογικές προεκτάσεις και γυρίσματα στην Πάτρα, ενώ προς ολοκλήρωση βρίσκεται και το σενάριο της τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας του.