Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
29/1/2023 | shortfilm.gr

Διακρίσεις για τις ελληνικές ταινίες στο 34ο Trieste Film Festival

Ιδιαίτερα αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στο 34ο Trieste Film Festival, που διοργανώθηκε από 21-28 Ιανουαρίου στην Τεργέστη της Ιταλίας.

Δύο βραβεία για το NOT TOMORROW της Αμέρισσας Μπάστα, ειδική μνεία για το AIRHOSTESS 737 του Θανάση Νεοφώτιστου, δύο βραβεία και για τη μεγάλου μήκους BLACK STONE του Σπύρου Ιακωβίδη (Ελλάδα, 2022).

Αναλυτικά:

Το βραβείο της κριτικής επιτροπής PAG (Progetto Area Giovani του Δήμου Τεργέστης), που απονέμεται από κριτική επιτροπή νέων ηλικίας 18 έως 35 ετών, εκπροσώπων συλλόγων νεολαίας, στην καλύτερη ταινία μικρού μήκους του διαγωνισμού, απονέμεται στο NOT TOMORROW της Αμέρισσας Μπάστα (Ελλάδα, Γαλλία, 2022) με το εξής σκεπτικό: 
"για τη συναισθηματική κατασκευή των χαρακτήρων, την πληρότητα της δομής και την ικανότητα αφήγησης μιας σύνθετης εξέλιξης στη χαρακτηριστική συντομία της ταινίας μικρού μήκους". 

Η κριτική επιτροπή απένειμε επίσης ειδική μνεία στο AIRHOSTESS 737 του Θανάση Νεοφώτιστου (Ελλάδα, 2022) "για ένα εξαιρετικά ελκυστικό και συναισθηματικά εκφραστικό προϊόν".

Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους από το κοινό αλλά και Ειδική μνεία της επιτροπής στο BLACK STONE του Σπύρου Ιακωβίδη (Ελλάδα, 2022) "για την ταινία στην οποία ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης συσσωρεύει ατελείωτες κωμικές καταστάσεις και γκαγκ χρησιμοποιώντας παράλογο χιούμορ και αστείο ύφος, ενισχυμένο από την έντονη κεντρική ερμηνεία, για να προσθέσει τελικά μια απροσδόκητη συγκλονιστική ανατροπή που μας φέρνει μια παγκόσμια ιστορία αγάπης και αποδοχής".

Η δυναμική παρουσία των νέων Ελληνίδων και Ελλήνων δημιουργών στα Διεθνή Φεστιβάλ τιμά την χώρα μας, καταδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις.