Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
8/6/2023 | αναδημοσίευση από cinemagazine.gr

Μία Ζέβρα στο Annecy!

Το «Νησί της Ζέβρας» είναι ένα από τα τρία πρότζεκτ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων που επιλέχθηκαν φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος Meet the Producers, του Φεστιβάλ Animation του Annecy, με σκοπό την προσέλκυση διεθνών συμπαραγωγών.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Κωστόπουλου, η παραγωγή της Ιωάννας Σουλτάνη (SOUL Productions), ενώ το animation υλοποιείται από το studio Funny Tales.

Σύνοψη

Σε μία κοινωνία όπου οι ηλικιωμένοι εξορίζονται στο Νησί της Ζέβρας ως μη χρήσιμοι για την κοινωνία, ένα μικρό κορίτσι αψηφά το νόμο για να βρει τον εξόριστο παππού της.


Το «Νησί της Ζέβρας» παρουσιάστηκε σε πολλά εργαστήρια σεναρίου και pitching labs (Φεστιβάλ Δράμας, Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, EKOME Animation Storytelling, In The Palace Former Pitch, κ.ά.), ενώ η ταινία χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το πρόγραμμα Μικροφίλμ, της ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν λίγους μήνες (Οκτώβριος 2022) ένα ακόμη σχέδιο του Αλέξανδρου Κωστόπουλου, η «Αδράνεια», είχε επιλεγεί στο Torino Film Lab,  το σημαντικότερο ίσως εργαστήρι ανάπτυξης ταινιών, ενώ η μικρού μήκους ταινίας του «Πρώτο Μπάνιο» είχε προβληθεί σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ (Trieste, In The Palace, Foyle, Bengaluru, κ.ά.) και είχε κάνει ελληνική πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.