Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
22/4/2005 | Αστική εταιρεία τέχνης και πολιτισμού ΑΡΤΙΟΝ

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νάουσας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νάουσας είναι η φυσική εξέλιξη του 1ου Φεστιβάλ Ταινιών Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας που ξεκίνησε το ταξίδι του στις 13 Απριλίου 2004, ως η πρώτη διοργάνωση της Αστικής Εταιρίας Τέχνης & Πολιτισμού ΑΡΤΙΟΝ.

Ακολουθώντας πιστά τους στόχους που έθεσε η ΑΡΤΙΟΝ κατά την ιδρυτική της πράξη, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νάουσας φιλοδοξεί να δώσει, τόσο σε πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς όσο και σε αυτούς που έχουν ήδη ξεκινήσει την περιπλάνησή τους στον κόσμο των μικρού μήκους ταινιών τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους στον φυσικό τους αποδέκτη, το θεατή. Ακριβώς αυτή η αμεσότητα στη σχέση δημιουργού – θεατή ήταν η αιτία που το εγχείρημα της ΑΡΤΙΟΝ συνάντησε από την πρώτη κιόλας χρονιά την ένθερμη αποδοχή του κόσμου, τόσο των θεατών όσο και των συμμετεχόντων.

Η ευκαιρία που δίνεται στους δημιουργούς να συμμετέχουν σε ένα διαγωνιστικό Φεστιβάλ, όχι μόνο με ταινίες γυρισμένες σε φιλμ αλλά και σε βίντεο φορμά, προσελκύει πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι δε μπορούν να βρουν στέγη σε άλλα παρόμοια Φεστιβάλ. Ταυτόχρονα, η ΑΡΤΙΟΝ θέτει ως σημαντική προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου της την επαφή των δημιουργών με ανθρώπους που έχουν ήδη διαγράψει σημαντική πορεία στο χώρο του κινηματογράφου. Η δυνατότητα επίσης, που δίνεται στους θεατές να θέσουν τις απορίες τους ή να καταθέσουν την άποψή τους απ’ ευθείας στον δημιουργό αμέσως μετά την προβολή της ταινίας του είναι ένα ακόμη στοιχείο που κάνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νάουσας να διεκδικεί με αξιώσεις μια επιφανή θέση στο στερέωμα των κινηματογραφικών φεστιβάλ του κόσμου.