Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
12/1/2006 | ΕΡΤ Α.Ε. πρόγραμμα μικροφίλμ

Συμμετοχή της ταινίας μικρού μήκους «Ο ΚΛΕΦΤΗΣ»

ΕΡΤ Α.Ε.
πρόγραμμα μικροφίλμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συμμετοχή της ταινίας μικρού μήκους «Ο ΚΛΕΦΤΗΣ», παραγωγής 
       ΕΡΤ, στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 

Η ταινία μικρού μήκους «Ο ΚΛΕΦΤΗΣ», του προγράμματος μικροφίλμ της ΕΡΤ, σε σκηνοθεσία της Ιρίνα Μπόϊκο, επελέγη για συμμετοχή στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2006 (στο τμήμα Kinterfest / 14plus – ταινίες με θέμα τα παιδιά). Πρόκειται για την μοναδική φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στο μεγάλο αυτό φεστιβάλ που θα γιεξαχθεί από 9 μέχει 19 Φεβρουαρίου 2006.

Η ταινία παρακολουθεί τον τετράχρονο Αλέξανδρο στις καλοκαιρινές του διακοπές στο χωριό. Οι περιπέτειες και οι σκανταλιές τις οποίες σκαρώνει αποκτούν άλλο χρώμα εξ αιτίας και του γεγονότος ότι δεν γνωρίζει ακόμα το νόημα κάποιων λέξεων όπως π.χ. «…κλέφτης»!

Η ταινία χρηματοδοτήθηκε από την ΕΡΤ στο πλαίσιο της κινηματογραφικής της πολιτικής μέσα από το πρόγραμμα μικροφίλμ, είναι παραγωγής 2005 και έχει ήδη διακριθεί στα ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις.
 
 Η σκηνοθέτις της ταινίας Ιρίνα Μπόϊκο, έχει στο ενεργητικό της άλλη μια ταινία μικρού μήκους και 2 ντοκιμαντέρ, ένα από τα οποία («Υπάρχουν λιοντάρια στην Ελλάδα ?») έχει βραβευτεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Σημειώνουμε ότι μία ακόμα ταινία του προγράμματος μικροφίλμ («Πιλάλα» παραγωγής 2004, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη) προβλήθηκε στο περσινό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ στο ίδιο τμήμα (Kinterfest / 14plus).

 

Πληροφορίες για το πρόγραμμα "μικροφίλμ" παρέχονται:
-στο site: ert.gr/microfilm
-στο Τμήμα Δραματοποιημένων Προγρ/των της Γενικής Δ/νσης Τηλεόρασης.    
 Ε-mail:  microfilm@ert.gr   Τηλ: 210 77 61 375 (Βασίλης Λουλές)