Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
8/5/2006 | ΑΡΤΙΟΝ

H γιορτή του κινηματογράφου στη Νάουσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νάουσα, Μάιος 2006

Θέμα: Ξεκίνησε η γιορτή του κινηματογράφου στη Νάουσα

 Με απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση θεατών ξεκίνησε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 7 Μαΐου, οπότε και θα απονεμηθούν τα βραβεία.

            Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΡΤΙΟΝ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας. Επίσης, το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Media Desk Hellas και του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Νάουσας, ενώ μέγας χορηγός της εκδήλωσης είναι η VOLKSWAGEN.

            Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι η ΕΡΤ3, οι εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Παλμός 96,5 και Extra Sport 103 Fm και τα περιοδικά Επιλογές και Σινεμά.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Μαΐου 2006 και ώρα 21:30 το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών της Νάουσας. Η τελετή έναρξης ,την παρουσίαση της οποίας ανέλαβε η ηθοποιός Βίκυ Παπαδοπούλου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στο Φεστιβάλ αναγνώστηκε χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΟ κ. Ζαχόπουλου, ο οποίος εκφράστηκε με θερμά λόγια για το εγχείρημα της ΑΡΤΙΟΝ και εξέφρασε την υποστήριξη του προς τη διοργάνωση.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός διευθυντής του ΥΜΑΘ κ. Παρθενόπουλος, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Φωτιάδης, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Σπάρτσης, ο Δήμαρχος Νάουσας, κ. Καραμπατζός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Πάτσος και πλήθος κόσμου.

Από την πλευρά της ΑΡΤΙΟΝ ο πρόεδρος κ. Κουτσογιάννης τόνισε την προσπάθεια που κατεβλήθη από πλευράς ΑΡΤΙΟΝ για την αναβάθμιση της 3ης εκδήλωσης και διαβεβαίωσε πως η ΑΡΤΙΟΝ θα συνεχίσει τις προσπάθειες της προκειμένου να αναδείξει το Φεστιβάλ σε ένα κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό. Τέλος, κάλεσε κοινό, δημιουργούς και φορείς να στηρίξουν το έργο που επιτελείται από πλευράς ΑΡΤΙΟΝ.

Κατά την διάρκεια της τελετής προβλήθηκε η πρώτη ταινία μικρού μήκους του κ. Παντελή Βούλγαρη με τίτλο «ο Κλέφτης» που ενθουσίασε το κοινό. Στη συνέχεια εκ μέρους της ΑΡΤΙΟΝ ο κ. Κουτσογιάννης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Βούλγαρη για την προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο. Πρωταγωνιστής της ταινίας ήταν ο Αλέξης Δαμιανός, ο οποίος χθες έφυγε από κοντά μας. Στη μνήμη του τιμήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ το Βραβείο Ερμηνείας του Φεστιβάλ θα φέρει το όνομα του.

Στα πλαίσια της τελετής προβλήθηκε ένα βίντεο-αφιέρωμα στον κινηματογραφιστή Αιμίλιο Αδαμόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό και υπήρξε ένας από τους πρώτους ανθρώπους που πίστεψαν στην προσπάθεια της ΑΡΤΙΟΝ και στήριξαν το Φεστιβάλ. Για τη συνεισφορά του στο φεστιβάλ αλλά και στον κινηματογράφο, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στη σύζυγό του.

Το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ ξεκίνησε με την προβολή της ταινίας του Σταύρου Παρχαρίδη «Πορεία», ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθησε η προβολή της ταινίας του Χρήστου Νικολέρη «Προστασία». Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ έκλεισε με την ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη «Σαμουρέ».

Στο τέλος δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να αξιολογήσει τις ταινίες, ρίχνοντας στην κάλπη το ειδικό έντυπο που μοιράστηκε κατά την είσοδο του στο Δημοτικό Θέατρο.        

Από την πλευρά της ΑΡΤΙΟΝ σας καλούμε να ζήσετε τη μαγεία του σινεμά στη Νάουσα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα εξής τηλέφωνα:

-          6974479043

καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση:

-          marketing@artion.org.gr

Μετά τιμής

Για την ΑΡΤΙΟΝ

Νικόλαος Κουτσογιάννης

Υπεύθυνος Οικονομικού Τομέα, Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων