Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
4/10/2023 | shortfilm

Έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τα Προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Η υποβολή αιτήσεων στα νέα Προγράμματα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ξεκίνησε μέσω της ανανεωμένης πλατφόρμας https://e-services.gfc.gr/.

Τα Προγράμματα απευθύνονται σε δημιουργούς έργων μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation, μικρού και μεγάλου μήκους ενώ, για πρώτη φορά, συμπεριλαμβάνεται Πρόγραμμα για ανάπτυξη σειρών και παραγωγή ταινιών μικρού μήκους που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες.

Προτείνεται πριν την υποβολή αιτήσεων να ανατρέξετε στις διευκρινιστικές οδηγίες πατώντας εδώ, όπου θα βρείτε μεταξύ άλλων και διευκρινίσεις σχετικά με τους περιορισμούς υποβολής και τα περιεχόμενα του φακέλου υποψηφιότητας, αλλά και να επισκεφθείτε τον οδηγό με τις συχνές ερωτήσεις πατώντας εδώ, όπου θα βρείτε απαντήσεις σε απορίες σχετικές με τα νέα Προγράμματα.

Υπενθυμίζουμε πως η διαδικασία είναι διαγωνιστική και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις: Α φάση/ έλεγχος πληρότητας φακέλων, Β φάση/ αξιολογήσεις σχεδίων από readers ή Επιτροπή, αναλόγως του Προγράμματος.

ℹ️ Αναλυτικά θα βρείτε τις πέντε Προσκλήσεις εδώ.