Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
7/10/2023 | shortfilm

29ες Νύχτες Πρεμιέρας: Βραβεία Διαγωνιστικού Τμήματος «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»

Απονεμήθηκαν τα βραβεία για το διαγωνιστικό τμήμα Ελληνικές Μικρές Ιστορίες του 29ου φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, στο οποίο φέτος συμμετείχαν 47 ταινίες μικρού μήκους της πρόσφατης παραγωγής. 

Η Κριτική Επιτροπή για το Διαγωνιστικό Τμήμα των Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας αποτελούνταν από τις/τους:

  • ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Πρόεδρος
  • ΟΡΦΕΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ, ηθοποιός
  • ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ, εκδότρια (εκδ. Δώμα)
  • ΠΟΛΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, κριτικός κινηματογράφου
  • ΒΙΚΥ ΜΙΧΑ, παραγωγός.

🔵 Η Χρυσή Αθηνά, το μεγάλο βραβείο του τμήματος αυτού, δόθηκε στο ντοκιμαντέρ «Φως εκ φωτός» του Νεριτάν Ζιντζιρία. Το βραβείο υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με το ποσό των 2.000 €.

🔵 Η Αργυρή Αθηνά Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής δόθηκε στην ταινία «Ανορθόδοξος» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου. Το βραβείο υποστηρίζεται από το ΕΚΚ με το ποσό των 1.500 €.

🔵 Το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας δόθηκε στον Μανώλη Μαυρή για την ταινία «Midnight Skin». Το βραβείο υποστηρίζεται από το ΕΚΚ με το ποσό των 1.500 €.

🔵 Το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου δόθηκε στον Τομ Φλόιντ για το animation «Η πορνογραφική συλλογή του Κάφκα» (σκηνοθεσία Αριστοτέλης Μαραγκός)

🔵 Το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας δόθηκε στον Καραφίλ Σένα για την ταινία «Διάβαση» (σκηνοθεσία Αινείας Τσαμάτης και Κατερίνα Μαυρογιώργη). Το βραβείο συνοδεύεται από μία 5-ετή δωρεάν συνδρομή ως Premium Μέλος στην πλατφόρμα της Crew United.
 
🔵 Το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας δόθηκε στην Σοφία Σιμώνη για την ταινία «Days of a Lilac Summer» (σκηνοθεσία Αριάδνης Αγγελικής Θυφρονίτου Λήτου).

🔵 Ειδική Μνεία δόθηκε στην ταινία «Θυμωμένο ψάρι» του Κωσνταντίνου Χαλιάσα.

🔵 Το Onassis Award που προσφέρει το ONASSIS CULTURE δόθηκε στο animation «Η πορνογραφική συλλογή του Κάφκα» και συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ για την ανάπτυξη της επόμενης ταινίας του σκηνοθέτη.

Τα βραβεία-αγαλματίδια Χρυσή και Αργυρή Αθηνά σχεδιάστηκαν από τον designer Γιώργο Σεπετζόγλου και είναι μια ευγενική χορηγία των κοσμηματοπωλείων ZOLOTAS.

Tην Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, στην κινηματογράφο Δαναό I, στις 17.30, θα προβληθούν μαζί όλες οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του Τμήματος.