Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
10/10/2023 | shortfilm

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ Ταινίας Μικρού Μήκους ή Ντοκιμαντέρ

« Η Κλιματική κρίση, επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας»

Αντιμετωπίζουμε μια επείγουσα απειλή... την κλιματική κρίση. Ωστόσο, μπορούμε να γίνουμε η έμπνευση που θα αλλάξει αυτήν την πορεία.

Έχεις ένα όνειρο για τον κόσμο που θέλεις να ζεις;

Γράψε το δικό σου σενάριο για μία ταινία μικρού μήκους ή ένα ντοκιμαντέρ και ίσως είναι αυτό που θα κερδίσει τα βλέμματα και ένα από τα βραβεία του Διαγωνισμού "Κλιματική κρίση, επείγουσα απειλή για τονπλανήτη μας".

Συμμετοχές μέχρι 15 Οκτωβρίου 2023.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) προκηρύσσει Πανελλήνιο Ανοιχτό Διαγωνισμό, με ελεύθερη συμμετοχή, για την κατάθεση σεναρίων με θέμα: «Η κλιματική κρίση, επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας».

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα σενάριο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα – προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, στην αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την παρακίνηση σε ενεργό δράση για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.

Tο έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη".

Το διάστημα υποβολής συμμετοχών στο Διαγωνισμό ορίζεται από την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 και ώρα 00:00 μέχρι την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 23:59.

Η αίτηση συμμετοχής των διαγωνιζομένων πραγματοποιείται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής.

ypovoli_simmetoxis.jpg

Κύρια στοιχεία για την αξιολόγηση του σεναρίου θα αποτελέσουν σημεία που αφορούν την πρωτοτυπία της ιδέας, την πλοκή και την ανάπτυξη του σεναρίου, τα μηνύματα που σχηματίζονται. Επίσης, σημεία αξιολόγησης αποτελούν η  ανάδειξη των χαρακτήρων και του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο αναπτύσσονται, με κοινή συνισταμένη την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση για την κλιματική αλλαγή, την μεγαλύτερη πρόκληση του πλανήτη μας.

Πρώτο βραβείο ύψους 10.000,00 €, απονέμεται στον/η διαγωνιζόμενο/η για την υλοποίηση ταινίας μικρού μήκους μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ που βασίζεται στο σενάριο του/της.

Το δεύτερο βραβείο είναι ύψους 2.000,00 € και το τρίτο βραβείο ύψους 1.000,00 €. Αφορoύν την ενίσχυση της παραγωγής ταινίας μικρού μήκους μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ με το βραβευμένο σενάριο κατόπιν αξιολόγησης των έγκυρων συμμετοχών από την τετραμελή κριτική επιτροπή:
  • Αγγελόπουλος Γιώργος, Σεναριογράφος- Σκηνοθέτης
  • Όλια Βερροιοπούλου, Σκηνοθέτης
  • Ασημίνα Προέδρου, Σκηνοθέτης
  • Δημήτρης Τσακαλέας, Σκηνοθέτης, παραγωγός