Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
26/9/2006 | Φεστιβάλ Δράμας

ALL THE INVISIBLE CHILDREN…

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ALL THE INVISIBLE CHILDREN…

Όλοι ήμασταν κάποτε παιδιά….λίγοι όμως το θυμούνται

 

Η ταινία «All the invisible children» σφράγισε την ολοκλήρωση της έναρξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας στο Δημοτικό Ωδείο. Επτά διαφορετικές ιστορίες σκηνοθετημένες από οκτώ διαφορετικούς σκηνοθέτες απαρτίζουν το κολάζ των… «αόρατων» παιδιών.

Αντιπροσωπεύοντας επτά διαφορετικές εθνικότητες και γεωγραφικές περιοχές το κάθε κομμάτι σκιαγραφεί τις ζωές και τις συνθήκες της πιο αδικημένης “μειονότητας” στις σύγχρονες κοινωνίες, των μικρών παιδιών.

Οι σκηνοθέτες που δίνουν την προσωπική τους οπτική στην απελπιστικά εξελισσόμενη υπόθεση της παιδικής μοναξιάς και που επιχειρούν την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είναι :

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα: (Σερβία – Μαυροβούνιο) με την ταινία «Blue gipsy»

O Σπάϊκ Λη: (ΗΠΑ) με την ταινία «Jesus, Children of America»

Ο Μέντι Σαρέφ: (Αφρική) με την ταινία «Tanza»

H Kάτια Λουντ: (Βραζιλία) με την ταινία «Bilu & Joao»

O Ρίντλεϊ Σκοτ & η Τζόρνταν Σκοτ: (Μ. Βρετανία) με την ταινία «Jonathan».

Ο Στέφανο Βενερούζο: (Ιταλία) με την ταινία «Giro»

Ο Τζον Γου: (Κίνα) με την ταινία «Song Song & Little Mao»

Οκτώ σπουδαίοι σκηνοθέτες απεικονίζουν τη δύναμη και τον ηρωϊσμό, ζωντανεύουν την περιπέτεια μέσα από τα μάτια και τις εμπειρίες των παιδιών, αναδεικνύουν τα βάσανα της παιδικής ηλικίας μέσα από συγκλονιστικές περιγραφές που οι περισσότεροι επιμένουμε και αγνοούμε. Ιστορίες παιδιών όπως του 12χρονου Tanza που ανήκει σε μια ομάδα μαχητών της ελευθερίας ή της έφηβης Μπλάνκα που μαθαίνει πως ”κληρονόμησε” τον ιό HIV από τη μητέρα της.

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΗ

«Τα παιδιά έχουν μια απίστευτη ικανότητα να μετατρέπουν και να αναδεικνύουν τα θετικά στοιχεία ακόμα και στις χειρότερες περιπτώσεις. Η παιδική ηλικία είναι μαγική και δυστυχώς όσο μεγαλώνεις η μαγεία ξεθωριάζει και επικρατεί η πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τζόρνταν Σκοτ ενώ ο πολυβραβευμένος Σέρβος σκηνοθέτης Εμιρ Κουστουρίτσα δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετείχε στην πρωτοβουλία.

Και οι 8 σκηνοθέτες δούλεψαν χωρίς αμοιβή ή περιορισμό. Οι παραγωγοί της ταινίας θα διαθέσουν μέρος των εσόδων της ταινίας στο ταμείο All the Invisible Children το οποίο δημιουργήθηκε από την UNICEF, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού και την Επιτροπή Αναπτυξιακής Βοήθειας.

Η ταινία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και η προβολή της στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, καθήλωσε το σύνολο των θεατών.

(Για το Γραφείο Τύπου: Θανάσης Φυλακτός)

 

Η υπεύθυνη Γραφείου Τύπου

Κατερίνα Πολύζου

Τηλ.: 2521026621 & 6948484242

e-mail: festival@altecnet.gr