Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
21/2/2007 | ΕΡΤ

Επιμορφωτικό πρόγραμμα συμπαραγωγής ντοκιμαντέρ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 

 

Η ΕΡΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αναβάθμιση της ελληνικής παραγωγής ντοκιμαντέρ, και σε συνεργασία με τη Βουλή-Τηλεόραση, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το «Επιμορφωτικό πρόγραμμα συμπαραγωγής Ιστορικών ντοκιμαντέρ-History Doc», το οποίο από φέτος γίνεται διεθνές.  

 

 

Πρόκειται για ένα ειδικευμένο πρόγραμμα που προσφέρει στους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του οπτικοαουστικού χώρου εξειδικευμένη τεχνογνωσία για τη διεθνή συμπαραγωγή ταινιών με ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και εταιρείες παραγωγής. Συνδιοργανωτές και χρηματοδότες του προγράμματος είναι η ΕΡΤ και η Βουλή–Τηλεόραση ενώ το περιεχόμενο και η υλοποίησή του πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ-EDN σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

 

 

Στο πρόγραμμα διδάσκουν διακεκριμένα στελέχη τηλεοπτικών οργανισμών όπως τα: BBC, ZDF, HISTORY CHANNEL, DISCOVERY CHANNEL κ.ά, καθώς και ανεξάρτητοι σκηνοθέτες και παραγωγοί από όλο τον κόσμο.

 

 

Το History Doc 2007, θα υλοποιηθεί στην Αθήνα σε τρεις φάσεις:

 

 

Η Α΄ Φάση-Σεμινάριο (Θεωρία) θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 7 έως 11 Μαΐου 2007. Διακεκριμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν τα στάδια παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ, από την σύλληψη της ιδέας έως την παραγωγή της ταινίας, με έμφαση στη συγγραφή σεναρίου, στην έρευνα και χρήση αρχειακού υλικού, στα δικαιώματα χρήσης αρχείων κ.ά.

 

 

Η Β΄Φάση-Σεμινάριο (Εφαρμογή) θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο 2007 (12-13/07) με έμφαση στην παραγωγή, τη χρηματοδότηση, το διεθνές μάρκετινγκ και τη διανομή μίας ταινίας ντοκιμαντέρ.  

 

 

Η Γ’ Φάση-Εργαστήριο, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2007 (1-3/10). Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις προτάσεις  παραγωγής τους σε μικρές ομάδες εργασίας με την καθοδήγηση σημαντικών εκπροσώπων τηλεοπτικών καναλιών και φορέων παραγωγής. Στο εργαστήριο συμμετέχουν 18 προτάσεις που αναπτύσσονται για τη διεθνή αγορά.

 

 

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η γνώση της Αγγλικής γλώσσας ενώ η παρακολούθηση του προγράμματος είναι υποχρεωτική.

 

 

Βασικοί υποστηρικτές του History Doc, είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών, το Βρετανικό Συμβούλιο Αθηνών και η TUI Hellas.

 

 

Οι ειδικότητες που προσκαλούνται είναι οι ακόλουθες: Σκηνοθέτες, Σεναριογράφοι, Παραγωγοί, Ιστορικοί, Ερευνητές και Δημοσιογράφοι.

 

 

Σημειώνουμε ότι όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα το 2005 ή/και το 2006, είτε ως συμμετέχοντες είτε ως παρατηρητές, έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο φετινό πρόγραμμα.

 

 

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί από την ΕΡΤ και τη Βουλή-Τηλεόραση. Ειδικά για τη συμμετοχή στη Γ΄Φάση του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις παραγωγής τους  στο EDN (το Σεπτέμβριο 2007) το οποίο θα επιλέξει τις  προτάσεις για το εργαστήριο.

 

 

 

 

 

Αναλυτικά, σε πρώτη φάση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν στην ΕΡΤ το βιογραφικό τους σημείωμα (έως 2 σελίδες) και φιλμογραφία (αν υπάρχει) στα Ελληνικά και στα Αγγλικά (5 αντίτυπα). Προαιρετικά, μπορούν να καταθέσουν δείγμα προηγούμενου έργου τους σε DVD.

 

 

 

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης:

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

 

 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα  http://panorama.ert.gr έως την:

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

 

 

Οι συμμετέχοντες δεν θα καταβάλουν δίδακτρα για την παρακολούθηση του History Doc καθότι το πρόγραμμα επιδοτείται από την ΕΡΤ και τη Βουλή-Τηλεόραση.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://panorama.ert.gr (Σεμινάρια Επιμόρφωσης). Στοιχεία επικοινωνίας: efthimiou@ert.gr, τηλ: 210 7761381

 

 

Η κατάθεση των φακέλων συμμετοχής θα γίνεται καθημερινές, από 08.30 έως 14.00, στη διεύθυνση:

 

 

ΕΡΤ ΑΕ - ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

 

(ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ)

 

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 136 ΑΘΗΝΑ 115 27

 

για το «Επιμορφωτικό πρόγραμμα συμπαραγωγής Ιστορικών ντοκιμαντέρ-History Doc»

 

 

*Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής θα ισχύσει η σφραγίδα ταχυδρομείου

 

 

καθώς και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση efthimiou@ert.gr

 

 

 

Χρήσιμο link:

 

www.edn.dk 

 

 
Για περισσότερες πληροφορίες :
 
 
 
Σελήνη Ευθυμίου
Συντονισμός Παραγωγής
Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης ΕΡΤ ΑΕ
Λεωφ. Μεσογείων 136, Αθήνα, 115 27
Νέο κτίριο, 1ος όροφος, γραφείο 8
Τηλ: 210 77 61 381, fax: 210 77 61 085
E-mail: efthimiou@ert.gr, http://www.ert.gr