Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
9/12/2007 | Φεστιβάλ της Νάουσας

Συμμετοχή στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 Δεκεμβρίου 2007

Συμμετοχή στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους της Νάουσας φτάνει στην πέμπτη του χρονιά. Με συνέπεια στις δεσμεύσεις του, με προσήλωση στους στόχους του, με ενδιαφέρον στο έργο του δημιουργού, με σεβασμό στον θεατή συνεχίζει την προσπάθεια του να καταστεί το σπουδαιότερο φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι τέσσερις πρώτες εκδηλώσεις κατέδειξαν τη σοβαρότητα του εγχειρήματος και την μοναδική προοπτική του. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζουμε την πραγματοποίηση του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ – στο διάστημα από 8 έως 11 Μαΐου 2008 – υποσχόμενοι την επιβεβαίωση των προσδοκιών για τη διοργάνωση μιας ανεπανάληπτης γιορτής του πολιτισμού.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της επίσημης διαδικασίας συλλογής αιτήσεων συμμετοχής στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2008. Στο Φεστιβάλ της Νάουσας γίνονται δεκτές ταινίες που ανήκουν στις κατηγορίες της μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και πειραματικές. Οι Όροι και η Αίτηση Συμμετοχής, καθώς και περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ (www.naoussafilmfestival.gr και www.niff.gr). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους απευθείας μέσω της ιστοσελίδας μας.

Από την επερχόμενη 5η εκδήλωση θα λειτουργήσουν κανονικά και τα δυο νέα τμήματα του Φεστιβάλ, το τμήμα σπουδαστικών ταινιών Digital View και το τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων movile, επιβεβαιώνοντας τον πρωτοποριακό και καινοτόμο χαρακτήρα του Φεστιβάλ της Νάουσας. Η υποβολή συμμετοχών στα δυο νέα τμήματα θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου 2008.

Με την παράκληση να δημοσιευθεί. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο:
* 6974479043 (Νίκος Κουτσογιάννης Υπεύθυνος Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων)
* ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@niff.gr

Παρακάτω, παραθέτουμε το Προφίλ του Φεστιβάλ, καθώς και μια σύντομη περιγραφή του 4ου Φεστιβάλ.

Προφίλ Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας επιδιώκει να αποτελέσει μια μοναδική εκδήλωση. Μια εκδήλωση η οποία θα έχει το δικό της δυνατό, ξεχωριστό στίγμα, μια εκδήλωση ποιοτική και συνάμα πρωτοποριακή.
Στα πλαίσια αυτά και ακολουθώντας πιστά τους στόχους που έθεσε η ΑΡΤΙΟΝ κατά την ιδρυτική της πράξη, το Διεθνές Φεστιβάλ της Νάουσας υιοθετεί την ψηφιακή τεχνολογία επιθυμώντας να δώσει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους δημιουργούς να προβάλλουν το έργο τους μέσα από ένα υψηλού επιπέδου διαγωνιστικό φεστιβάλ.

Η υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί στρατηγική επιλογή που αφενός συντελεί στην διαμόρφωση του διακριτού χαρακτήρα του Φεστιβάλ και αφετέρου επιτρέπει στο Φεστιβάλ ταινιών της Νάουσας να βρίσκεται προ των εξελίξεων λαμβάνοντας θέση στην επερχόμενη ψηφιακή εποχή του κινηματογράφου.

Η ΑΡΤΙΟΝ τοποθετεί στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ταινίες από διάφορες κατηγορίες (μυθοπλασία, video art, animation, σπουδαστικές, κινητών τηλεφώνων κτλ.) δείχνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον και σημασία σε κάθε δημιουργία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Νάουσας τοποθετεί στο κέντρο τον δημιουργό και στηρίζει την προσπάθεια του. Ταυτοχρόνως, επιδιώκει να φέρει τον δημιουργό σε επαφή με τον κύριο αποδέκτη του έργου του, τον θεατή.

Ακριβώς αυτή η αμεσότητα στη σχέση δημιουργού – θεατή, καθώς και η ενεργός συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση, ήταν ορισμένοι από τους λόγους που το εγχείρημα της ΑΡΤΙΟΝ συνάντησε από την πρώτη κιόλας χρονιά την ένθερμη αποδοχή τόσο των θεατών όσο και των συμμετεχόντων.

Επιπρόσθετα, μέσα από την διοργάνωση προσφέρεται η δυνατότητα στους δημιουργούς να έρθουν σε επαφή με σημαντικές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.

Επιπλέον, με την καθιέρωση του διεθνούς χαρακτήρα της διοργάνωσης το φεστιβάλ ανοίγει τα φτερά του και παρασύρει δημιουργούς και θεατές σ’ ένα ονειρικό ταξίδι ανά τον κόσμο.

Η ανάπτυξη που γνωρίζει το Φεστιβάλ είναι ραγδαία. Στα πλαίσια αυτά η ΑΡΤΙΟΝ με σεβασμό στον δημιουργό και τον θεατή σχεδιάζει τη συνεχή αναβάθμιση της διοργάνωσης. Επιδίωξη μας είναι η δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου Φεστιβάλ που θα δίνει βήμα στους δημιουργούς, θα προωθεί την πολιτιστική δραστηριότητα και ταυτοχρόνως θα αποτελέσει μέσο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Η ΑΡΤΙΟΝ, διοργανώτρια εταιρεία του Φεστιβάλ, πιστή στις δεσμεύσεις της, εργάζεται με συστηματικότητα και ζήλο προκειμένου να αναδείξει το Διεθνές Φεστιβάλ της Νάουσας στο σπουδαιότερο φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όλα τα ανωτέρω στοιχεία επιτρέπουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας να διεκδικεί με αξιώσεις μια επιφανή θέση στο στερέωμα των κινηματογραφικών φεστιβάλ.

Λίγα λόγια για το 4ο Φεστιβάλ

Με απόλυτη επιτυχία και ανεπανάληπτη προσέλευση θεατών ολοκληρώθηκε το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2007. Στα πλαίσια της τέταρτης εκδήλωσης προβλήθηκαν 210 ταινίες δημιουργών από 47 χώρες.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΡΤΙΟΝ και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας.

Επίσης, το Φεστιβάλ διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του Media Desk Hellas, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Νάουσας, ενώ χορηγός του βραβείου κοινού ήταν η Μπουτάρης Οινοποιητική.

Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ ήταν ο ALPHA, οι εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Παλμός 96,5 και Extra Sport 103 Fm, τα περιοδικά Επιλογές, CITY.231 και Σινεμά και η κινηματογραφική ιστοσελίδα movieworld.gr.