Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
26/12/2007 | Κωστής Μπασογιάννης

Η ταινία «Υγρή Έρημος» στο χωριό του Κουστουρίτσα!

 
Η ταινία «Υγρή Έρημος» του Κωστή Μπασογιάννη συμμετέχει στο 1ο Kustendorf Film Festival που οργανώνει ο σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη χρονιά στο χωριό Kustendorf που έχτισε ο Κουστουρίτσα, 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου για τις ανάγκες της ταινίας του La vie est un miracle (2004). Στη μνήμη του χωριού του που κάηκε στον πόλεμο ο σκηνοθέτης συντηρεί αυτό το γραφικό ορεινό χωριό το οποίο απ’ ότι φαίνεται φιλοδοξεί να μετατρέψει σε χώρο συνάντησης νέων δημιουργών απ όλο τον κόσμο. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν σπουδαστικές ταινίες από Ιταλία Ρωσία, Κούβα, ΗΠΑ, Ενωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Σερβία και Ισπανία. Καλεσμένοι του φεστιβάλ είναι οι σκηνοθέτες Nikita Mihalkov (bumt by the sun), Christian Mungiu (4 months 3 weeks 2 days), Fatih Akin (the Edge of heaven), Michael Radford (Il postino) και ο ηθοποιός Miki Manojlovic (underground), οι οποίοι θα κάνουν ημερήσια workshops με τους διαγωνιζομένους, ένας κάθε μέρα. Το Kustendorf τιμήθηκε το 2005 με το Ευρωπαϊκό βραβείο Αρχιτεκτονικής Philippe Rotthier.

Απ’ ότι φαίνεται, η εκδήλωση αυτή είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση κάποιων νέων και παλαιοτέρων πετυχημένων σκηνοθετών με νέους σκηνοθέτες που αρχίζουν τώρα την καριέρα τους. Καλή επιτυχία Κωστή.

Μπορείτε να δέιτε την ταινία στο bigbang