Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
16/1/2008 | Θούλη Δοσίου

Los Angeles Greek Film Festival

Γεια σας σκηνοθέτες!

Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Ήθελα να σας ενημερώσω για το δεύτερο Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF) που θα πραγματοποιηθεί στις 25-29 Ιουνίου 2008. Πέρσι συμμετείχα με τη μικρού μήκους ταινία μου «Το Σπίτι με τις Ελιές» και φέτος βοηθάω εθελοντικά στη διοργάνωση. Η συμμετοχή στο περσινό φεστιβάλ ήταν πολύ μοναδική εμπειρία. Το φεστιβάλ είχε μεγάλη επιτυχία και πιστεύω ότι το φετινό θα έχει ακόμα μεγαλύτερη. Σας προτρέπω να υποβάλετε συμμετοχή!

Οι προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων είναι (ημερομηνία αποστολής):

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008 (κανονική προθεσμία)
29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008 (τελική προθεσμία με αυξημένο κόστος συμμετοχής)

Το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει κι ένα ειδικό πρόγραμμα από ταινίες με θέμα τις φωτιές που έπληξαν την Ελλάδα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Επίσης, φέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά και διαγωνισμός σεναρίου για ταινίες μεγάλου μήκους. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής και τις ειδικές προθεσμίες κατάθεσης αιτήσεων σε αυτά τα προγράμματα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://www.lagreekfilmfestival.org
Άμα έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω e-mail ή τηλεφώνου.

Ελπίζω να υποβάλετε συμμετοχή με τη δουλειά σας και να δω κάποιους από σας τον Ιούνιο στο Λος Άντζελες!

Φιλικά,

Θούλη Δοσίου
Σκηνοθέτις: Το Σπίτι με τις Ελιές (Φεστιβάλ Δράμας 2006)
thouly@yahoo.com
+01 (323) 371 6872


WILDFIRES: Greece, summer 2007

Μετά τις τραγικές και εκτεταμένες καταστροφές που έπληξαν την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, η Διεύθυνση του Los Angeles Greek Film Festival 2008 αποφάσισε να περιλάβει ειδικό πρόγραμμα με τον παραπάνω τίτλο. Καλεί λοιπόν κινηματογραφιστές να καταθέσουν ταινίες με αναφορά στις καταστρεπτικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Ενδιαφερόμενοι σκηνοθέτες και παραγωγοί μπορούν να καταθέσουν ταινίες μικρού ή μεγάλου μήκους (με όριο δύο ώρες), ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας ή πειραματικές με μόνο όρο ότι πραγματεύονται αυτό το θέμα. Επιλογή ταινιών θα συμπεριληφθεί σε ειδικό πρόγραμμα στο δεύτερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες (18-22 Ιουνίου 2008). Τιμητικό βραβείο Ορφέας θα δοθεί στην καλύτερη ταινία του προγράμματος.

Οι καταθέσεις για το ειδικό πρόγραμμα Wildfires: Greece, Summer 2007 πρέπει να περιλαμβάνουν υποτιτλισμένο προκριματικό DVD (NTSC, PAL, region free) ή VHS (μόνο NTSC) και αίτηση συμμετοχής (entry form). Δεν απαιτείται πληρωμή για την αίτηση συμμετοχής.

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ (για το ειδικό πρόγραμμα μόνο):

31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008

Η Διεύθυνση του Φεστιβάλ καλεί κινηματογραφιστές να συμμετάσχουν στο δεύτερο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF), προγραμματισμένο για τις 18-22 Ιουνίου 2008. Το LAGFF είναι μια καινούργια ετήσια εκδήλωση στο Λος Άντζελες όπου παρουσιάζονται νέες ταινίες Ελλήνων κινηματογραφιστών από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλον τον κόσμο, όπως και ταινίες για την Ελλάδα ή με ελληνικό θέμα.

Υπό την αιγίδα της μη-κερδοσκοπικής εταιρίας Eastern Mediterranean & Balkan Cultural Center, βασικός στόχος του φεστιβάλ είναι η προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου και πολιτισμού, και η δημιουργία καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών δημιουργών. Επιπλέον, προσπαθώντας να αναδείξουμε ιστορικές και πολιτιστικές διασυνδέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, στα πλαίσια του φεστιβάλ παρουσιάζεται πρόγραμμα ταινιών από την Κύπρο.

Το πρώτο Los Angeles Greek Film Festival πραγματοποιήθηκε στις 14-17 Ιουνίου 2007 στο Beverly Hills, μέσα σε ένα γενικό κλίμα ενθουσιασμού. Η τετραήμερη εκδήλωση παρουσίασε 25 ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών, και συμπεριέλαβε ημερίδες με σημαντικούς φορείς της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου. Το γεγονός έληξε με την προβολή του δημοφιλούς ντοκιμαντέρ «Sugartown: The Bridegrooms» του Κίμωνα Τσακίρη, και δεξίωση όπου παρευρέθηκαν γνωστές προσωπικότητες, μεταξύ άλλων ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης / σεναριογράφος Alexander Payne, οι ηθοποιοί Melina Kanakaredes και Michael Constantine, η σκηνοθέτης Penelope Spheeris, o Πρόεδρος του στούντιο Fox Filmed Entertainment Jim Gianopulos, o Πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Sid Ganis, και οι παρουσιαστές Debbie Matenopoulos και Νίκος Αλιάγας.

Τα πρώτα Βραβεία Ορφέας δόθηκαν στις ταινίες «Ακάμας» του Κύπριου σκηνοθέτη Πανίκου Χρυσάνθου, «Ροζ» του Αλέξανδρου Βούλγαρη, «Who’s On First?» της Ελληνοαμερικανίδας Valerie Kontakos, «Νάρκες» του Χρίστου Νικολέρη, «Ένα Τραγούδι για τον Αργύρη» του Stefan Haupt και «Ο Γιος του Φύλακα» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Η ηθοποιός Olympia Dukakis και ο δημοσιογράφος Yani Begakis έλαβαν τιμητικά βραβεία.

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ (ημερομηνία αποστολής):
31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008
Παρατεταμένη τελική προθεσμία με αυξημένο κόστος συμμετοχής:
29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

για πληροφορίες κατάθεσης επισκεφθείτε το: www.lagreekfilmfestival.org ή
επικοινωνήστε με τo submissions@lagreekfilmfestival.org.