Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
3/2/2008 | Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης

Απάντηση της t-short στο δεύτερο δημοσίευμα της Καθημερινής

Απάντηση στο δεύτερο δημοσίευμα του κυρίου Αγγελικόπουλου,

κοινοποίηση:
Βασίλη Αγγελικόπουλο
Νίκο Βατόπουλο
Αρχισυντάκτη κύριο Ξυδάκη

κύριε Αγγελικόπουλε!
γραψατε:
Και μου διαμαρτύρεται (με μια επιστολή όλο προσβολές και βρισίδι) η «T-short Film and Theater» επειδή δεν την ήξερα και, βλέποντάς την στη λίστα των υπό την τράπεζα επιχορηγηθέντων, την ανέφερα τυχαία μαζί με άλλους ως παράδειγμα «παραληπτών βοηθείας» αγνώστων λοιπών στοιχείων πέραν του τίτλου τους. Εντάξει, μέγας είσαι κύριε Τ-short Film και θαυμαστά τα έργα σου, αν έτσι νομίζεις, αλλά για την επιχορήγηση τέτοιων έργων δεν είναι το Κέντρο Κινηματογράφου αρμόδιο; Τι δουλειά είχε να κρίνει κι εδώ –με κριτήριο δε «έτσι γουστάρω και λογαριασμό δεν δίνω»– ο κάθε Ζαχόπουλος; • Αυτό μας απασχολεί, αν καταλάβατε.

λυπούμαστε...

...όχι γιατί δεν είστε αξιόλογος (κατά την γνώμη μας) δημοσιογράφος, αλλά κυρίως γιατί ενδιαφέρεστε για μονολόγους και μάλιστα μόνο απο την μεριά σας. Ξαναγράψατε διάφορα. Λέτε πώς σας στείλαμε επιστολή προσβλητική και υβριστική. Σας θυμίζουμε πώς μας κατηγορήσατε για κλέφτες, άρπαγες και απατεώνες. Όμως γιατί δεν την δημοσιεύετε κύριε Αγγελικόπουλε την επιστολή μας, ώστε οι αναγνώστες σας να έχουν δική τους γνώμη? Θεωρείτε πώς σας πιστεύουν ώς "αλάθητο" και μόνο που το αναφέρετε? Που είναι η αντικειμενικότητα σας? Εμείς στην δημοσίευσή μας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, προσθέσαμε και την δική σας αναφορά. Δεν είναι έτσι?
Γνωρίζετε την λέξη "αντικειμενικότητα" κύριε Αγγελικόπουλε?

Σας θυμίζουμε επίσης, πώς μας κλείσατε κατά-μουτρα το τηλέφωνο και πώς η προτροπή μας, με μήνυμα στον τηλεφωνητή σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, σας άφησε αδιάφορο. Μήπως σβήστηκε κατά λάθος το μήνυμα? Μία μέρα πρίν, μας κατηγορήσατε πώς κρυβόμαστε. Εμείς μετά την αναφορά σας, εμφανιστήκαμε αμέσως. Εμείς είμαστε εδώ και ακόμα περιμένουμε την επικοινωνία σας. Εσείς? Μόνο γράφετε? Δε μιλάτε?
Γνωρίζετε την λέξη "κρύβομαι" κύριε Αγγελικόπουλε?

οκ, λοιπόν

Αν η Ευρώπη αποφασίζει τέτοια προγράμματα τότε βάλτε τα μαζί της (μπορείτε?) Εμείς οι μικρές εταιρείες (σε αντίθεση με τις άλλες... τις μεγάλες - ξέρετε δα ποιές είναι μεγάλες εταιρείες κύριε Αγγελικόπουλε) περιμένουμε με αγωνία τέτοιες προκηρύξεις. Όταν αυτές έρθουν, ακολουθούμε. Αν τύχει και εγκριθούν είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί κάνουμε κάποια απο τα όνειρά μας πραγματικότητα.
Γνωρίζετε την λέξη "όνειρα" κύριε Αγγελικόπουλε?

Σχετικά με τις εγκρίσεις απο το γραφείο Ζαχόπουλου, γιατι δεν κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε (ή να κατηγορήσετε) την Κοινωνία της πληροφορίας σχετικά με την διαδικασία και να πάρετε απάντηση απο τους αρμόδιους? Σε ό,τι με αφορά, μελέτησα την προκήρυξη, την κατέθεσα, περίμενα και άκουσα ξαφνικά μετά απο δύο χρόνια την έγκριση. Επίσης δεν γνωρίζω, ούτε είδα ποτέ απο κοντά ούτε και θέλησα ποτέ να δω, τον κύριο Ζαχόπουλο και τους συνεργάτες του (αυτό θεωρήστε το, δήλωση μου). Από το ΥΠΠΟ, όχι μόνο δεν πήραμε ποτέ κάτι αλλά το ιστορικό μας έχει αρκετές (ευτυχώς!!!) απορρίψεις. Όλες στη διάθεση όποιου θέλει να μάθει, εκτός ίσως απο εσάς που θέλετε να γράφετε χωρίς να μαθαίνετε. Εκεί στα γραφεία του κυρίου Ζαχόπουλου και των συνεργατών του την φράση t-short ή την αγνοούν ή την μπερδεύουν με μπλουζάκια! Κοινώς δεν ενδιαφέρονται για την ελληνική μικρού μήκους ταινία παρά μόνο όταν υπάρχει ένα μικρόφωνο μπροστά τους! Εμείς ενδιαφερθήκαμε και ενδιαφερόμαστε με πραγματικό πάθος, ένα πάθος που πρέπει να ξέρετε πώς έχει αποτέλεσμα και μάλιστα πολύ καλό!
Γνωρίζετε την λέξη "πάθος" κύριε Αγγελικόπουλε?

Αυτά και άλλα πολλά θα μαθαίνατε κύριε Αγγελικόπουλε αν είχατε χρόνο, διάθεση και πείσμα για την σφαιρικότητα των πραγμάτων.
Δεν είμαι δημοσιογράφος αλλά δε μου είναι δύσκολο να γνωρίζω πώς για μια καλή δημοσιογραφία δεν αρκεί η έξυπνη πέννα αλλά και η καλά πληροφορημένη. Ας είναι. Έτσι κι αλλιώς πάντα δικαιώνεται ο ποιητής, "...όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει".
Εσείς γράφετε σε μεγάλη εφημερίδα, εσείς έχετε την δύναμη, εσάς "ακούνε" οι πολίτες. Εγώ προτιμώ να δουλεύω.
Γνωρίζετε την λέξη "εξουσία" κύριε Αγγελικόπουλε?

Όσο για το "μεγάλος" κάνετε λάθος. Είμαι πολύ μικρός και θα παραμείνω μικρός σε αντίθεση με σας που έχετε "μεγαλώσει" πολύ.

Με εκτίμηση και αυτό γιατί, τώρα που καταλάγιασε ο θυμός, βλέπω ξανά, πώς είναι ανθρώπινα τα λάθη! Σας συγχωρώ!

Δε θα ξανα-απαντήσω. Δεν έχει νόημα!

Χατζημιχαηλίδης Κυριάκος.

t-short