Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
7/2/2008 |

Συμμετοχή στο Τμήμα Ταινιών Κινητών Τηλεφώνων movile


Συμμετοχή στο Τμήμα Ταινιών Κινητών Τηλεφώνων movile
Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ
Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας
 Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους της Νάουσας αποτελεί μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εκδήλωση πολιτιστικού χαρακτήρα. Μια διοργάνωση η οποία βρίσκεται στην πρωτοπορία της τεχνολογικής εξέλιξης και καινοτομεί συνδέοντας την εξέλιξη της τεχνολογίας με την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.
 Το τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων movile, αποσκοπεί να δώσει σε όλους την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία, την ευκαιρία να εκφραστούν αξιοποιώντας τη δυνατότητα που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Συνάμα, στόχος του τμήματος είναι να συμβάλλει στην εύρεση ποιοτικού περιεχομένου για τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων.
 Με το τμήμα κινητών τηλεφώνων το Φεστιβάλ της Νάουσας επιβεβαιώνει την προσήλωση του στην εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών, εμπλουτίζει τη διοργάνωση και προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να αισθανθούν δημιουργοί. 
 Οι Όροι και η Αίτηση Συμμετοχής, καθώς και περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας, καθώς και στην ιστοσελίδα του τμήματος (www.naoussafilmfestival.gr, www.niff.gr και www.movile.gr). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους απευθείας μέσω της ιστοσελίδας μας.  Η υποβολή συμμετοχών στo τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου 2008.
 Με την παράκληση να δημοσιευθεί. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.
 Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας:
 6974297280 (Κατερίνα Δουλγερίδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων) 6974479043     (Νίκος Κουτσογιάννης, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων)στην ηλεκτρονική διεύθυνση: educational.activities@niff.gr ή pr@niff.gr 
  Παρακάτω, παραθέτουμε το Προφίλ του Φεστιβάλ, καθώς και μια σύντομη περιγραφή του 4ου Φεστιβάλ.

Προφίλ Φεστιβάλ

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας επιδιώκει να αποτελέσει μια μοναδική εκδήλωση. Μια εκδήλωση η οποία θα έχει το δικό της δυνατό, ξεχωριστό στίγμα, μια εκδήλωση ποιοτική και συνάμα πρωτοποριακή.
 Στα πλαίσια αυτά και ακολουθώντας πιστά τους στόχους που έθεσε η ΑΡΤΙΟΝ κατά την ιδρυτική της πράξη, το Διεθνές Φεστιβάλ της Νάουσας υιοθετεί την ψηφιακή τεχνολογία επιθυμώντας να δώσει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους δημιουργούς να προβάλλουν το έργο τους μέσα από ένα υψηλού επιπέδου διαγωνιστικό φεστιβάλ.
 Η υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί στρατηγική επιλογή που αφενός συντελεί στην διαμόρφωση του διακριτού χαρακτήρα του Φεστιβάλ και αφετέρου επιτρέπει στο Φεστιβάλ ταινιών της Νάουσας να βρίσκεται προ των εξελίξεων λαμβάνοντας θέση στην επερχόμενη ψηφιακή εποχή του κινηματογράφου.
 Η ΑΡΤΙΟΝ τοποθετεί στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ταινίες από διάφορες κατηγορίες (μυθοπλασία, video art, animation, σπουδαστικές, κινητών τηλεφώνων κτλ.) δείχνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον και σημασία σε κάθε δημιουργία.
 Το Διεθνές Φεστιβάλ της Νάουσας τοποθετεί στο κέντρο τον δημιουργό και στηρίζει την προσπάθεια του. Ταυτοχρόνως, επιδιώκει να φέρει τον δημιουργό σε επαφή με τον κύριο αποδέκτη του έργου του, τον θεατή.
 Ακριβώς αυτή η αμεσότητα στη σχέση δημιουργού – θεατή, καθώς και η ενεργός συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση, ήταν ορισμένοι από τους λόγους που το εγχείρημα της ΑΡΤΙΟΝ συνάντησε από την πρώτη κιόλας χρονιά την ένθερμη αποδοχή τόσο των θεατών όσο και των συμμετεχόντων.
  Επιπρόσθετα, μέσα από την διοργάνωση προσφέρεται η δυνατότητα στους δημιουργούς να έρθουν σε επαφή με σημαντικές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.
 Επιπλέον, με την καθιέρωση του διεθνούς χαρακτήρα της διοργάνωσης το φεστιβάλ ανοίγει τα φτερά του και παρασύρει δημιουργούς και θεατές σ’ ένα ονειρικό ταξίδι ανά τον κόσμο.
  Η ανάπτυξη που γνωρίζει το Φεστιβάλ είναι ραγδαία. Στα πλαίσια αυτά η ΑΡΤΙΟΝ με σεβασμό στον δημιουργό και τον θεατή σχεδιάζει τη συνεχή αναβάθμιση της διοργάνωσης. Επιδίωξη μας είναι η δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου Φεστιβάλ που θα δίνει βήμα στους δημιουργούς, θα προωθεί την πολιτιστική δραστηριότητα και ταυτοχρόνως θα αποτελέσει μέσο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
 Η ΑΡΤΙΟΝ, διοργανώτρια εταιρεία του Φεστιβάλ, πιστή στις δεσμεύσεις της, εργάζεται με συστηματικότητα και ζήλο προκειμένου να αναδείξει το Διεθνές Φεστιβάλ της Νάουσας στο σπουδαιότερο φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
 Όλα τα ανωτέρω στοιχεία επιτρέπουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας να διεκδικεί με αξιώσεις μια επιφανή θέση στο στερέωμα των κινηματογραφικών φεστιβάλ.

 Λίγα λόγια για το 4ο Φεστιβάλ

 Με απόλυτη επιτυχία και ανεπανάληπτη προσέλευση θεατών ολοκληρώθηκε το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2007. Στα πλαίσια της τέταρτης εκδήλωσης προβλήθηκαν 210 ταινίες δημιουργών από 47 χώρες.
 Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΡΤΙΟΝ και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας.
 Επίσης, το Φεστιβάλ διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του Media Desk Hellas, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Νάουσας, ενώ χορηγός του βραβείου κοινού ήταν η Μπουτάρης Οινοποιητική.
 Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ ήταν ο ALPHA, οι εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Παλμός 96,5 και Extra Sport 103 Fm, τα περιοδικά Επιλογές, CITY.231 και Σινεμά και η κινηματογραφική ιστοσελίδα movieworld.gr.