Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
22/2/2024 | shortfilm

15:16 - Η νέα ταινία του Κωνσταντίνου Κακαρούντα

15:16 είναι ο τίτλος της νέας ταινία του Κωνσταντίνου Κακαρούντα, τα γυρίσματα της οποίας φιλοξενούνται στην Υπάτη Φθιώτιδας με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά και Γιάννη Παπαϊωάννου.

Η ταινία είναι πρωτοποριακή με πολλά οπτικά εφέ και απόδοση των προσώπων σε τρισδιάστατη απεικόνιση, με μορφή cartoon. Οι ηθοποιοί δηλαδή δεν εμφανίζονται με τα κανονικά τους κεφάλια, αλλά με στυλιζαρισμένα CGΙ (ψηφιακά τρισδιάστατα) κεφάλια και χρησιμοποιούνται το Animation και τα VFX (ψηφιακά οπτικά εφέ) προκειμένου να καταγραφεί η ιστορία με ένταση και περισσότερο δράμα.

Μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης και παραγωγός Κωνσταντίνος Κακαρούντας αναφέρει: 
"Έμπνευσή μου αποτελεί το Αρχαίο Ελληνικό θέατρο. Οι Αρχαίοι Έλληνες έδιναν έμφαση στη χρήση μάσκας για να δραματοποιήσουν ακόμη περισσότερο το έργο. Δεν επιδιώκω τον ρεαλισμό στο έπακρο, αλλά την τελειοποίηση στην δημιουργία αυτού του είδους τέχνης. Χρησιμοποιώντας μια τόσο άγνωστη για τον θεατή εκφραστική μέθοδο, η ταινία ακολουθεί έναν εύγλωττο αφηγηματικό ρυθμό, Η πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας τον καιρό της κρίσης “δίνεται με μια εύπεπτη και όμορφη ματιά προκειμένου να γίνει αντιληπτή από τον θεατή”".

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ένα νεαρό ζευγάρι που βιώνει την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών μπροστά στο αδιέξοδο των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αποφασίζει να κάνει μια ληστεία. H ταινία πραγματεύεται το θαύμα, τις συμπτώσεις και τις σχέσεις δίνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι στο τέλος νικά η πίστη και η υπόσχεση.

Παραγωγή: